OSTALE NOVICE

Petkov Fantasy pregled – Mordor je zmagal

Pred nekaj tedni smo enega od Fantasy pregledov naslovili Kraljeva vrnitev. V njem smo opisali prebujenega Harryja Kana, ki se vrača na Fantasy prestol in ga morate imeti v svoji ekipi. Če bi se kralj Aragorn v tem slogu vračal na gondorski prestol, bi v Gospodarju prstanov zmagale temne sile Mordorja.


Za tiste (verjamemo, da sila redke) posameznike, ki ne poznate zgodbe kultne trilogije Gospodar prstanov, naj jo na kratko povzamemo. Tako na kratko je ni še nihče. Nikoli. Glavni junak zgodbe je mladi hobit Frodo, ki si na ramena naloži nalogo, da bo v Gori Pogube uničil prstan zlobnega Saurona in s tem rešil Srednji svet pred prevlado temnih sil. Vzporedno z njegovo dogodivščino postopač Aragorn, potomec vladarjev Gondorja – nekakšnega New Yorka Srednjega sveta – skuša znova zasesti prestol svojih prednikov. Frodo uniči prstan, Aragorn porazi vojsko Mordorja in vse je spet lepo in prav. In nekdo je za to zgodbo potreboval tri celovečerce. Da ne zaidemo s teme (čeprav smo že zdavnaj), v naši prispodobi je vlogo Aragorna odigral Harry Kane (12.5). Bil je petek, 5. oktober, Kane je v minulem krogu zabil dva gola Huddersfieldu, dan kasneje pa ga je doma čakala tekma s takrat najslabšo ekipo lige – Cardiffom. Vsi smo pričakovali njegov hattrick, ki ga bo še oplemenitil z dvema zadetkoma na naslednji tekmi proti West Hamu. Toda … Anglež je na naslednjih dveh tekmah skupaj zbral le tri točke. Če bi se Aragorn tako vračal na gondorski prestol, bi imel Gospodar prstanov drugačen zaključek. Kaj je manjkalo angleškemu golgeterju? Jasno, bil je brez svojega Froda! Mirnega, pogumnega fanta, ki opravi večino dela, slavo pa požanje Aragorn. Cristiana Eriksena (9.2) torej. Tottenham je brez Danca drugačna ekipa, takšna, ki niti malo ni po godu Harryju Kanu. Slednji se mora namreč vključevati v kreacijo napada in pri tem izgublja ogromno moči … in zato mu leto vedno nekoliko zmanjka v zaključkih akcij. Z vrnitvijo Eriksena bo Kane precej bolj razbremenjen in se bo lahko osredotočil na to, kar počne najbolje – zabijanje zadetkov. Pri čemer mu je verjetno popolnoma vseeno, da je v zadnjih tednih uničil naše Fantasy sezone.

Harry, popolnoma te razumemo. Tudi mi smo razočarani nad tvojo sezono. virFOTO: Daily Express
Harry, popolnoma te razumemo. Tudi mi smo razočarani nad tvojo sezono. virFOTO: Daily Express

Čarodej (iz) Öz(a)il

Ko igra on, igra Arsenal. Dejstvo je, da je Mesut Özil (8.4) osrednja figura igre Topničarjev, a je žal v zadnjih sezonah le redko pokazal svoj nesporen nogometni talent, kar se je odražalo na rezultatih Londončanov. V zadnjem obdobju Nemec znova čara na igrišču in Arsenal je v Premier ligi dosegel 7 zaporednih zmag, skupno število zaporednih uspehov pa je naraslo na številko 11. In ker igra Özil, ker posledično igra Arsenal, so kar naenkrat številni nogometaši Topničarjev privlačne Fantasy izbire. Alexandre Lacazette (9.7) bolj ali manj redno polni mreže nasprotnikov, še pogosteje, čeprav vstopa s klopi, to počne Aubameyang (10.8). Hector Bellerin (5.4) bo v naslednjih krogih zagotovo dodal še kakšno asistenco … in zabil kakšen avtogol.

Mesut že dolgo ni prejel stoječih ovacij Emiratesa. V zadnjem obdobju si jih je nedvomno zaslužil. virFOTO: BBC
Mesut že dolgo ni prejel stoječih ovacij Emiratesa. V zadnjem obdobju si jih je nedvomno zaslužil. virFOTO: BBC

Stop! Hammer time!

Interpretacij, kaj pravzaprav pomeni ta fraza, je ogromno. Od tistih, ki so povezane s plesom, do takšnih, ki so precej bolj … opolzke. Za nadaljnjo debato to poimenujmo trenutek preden se »snamemo z verige«. In to v naslednjih krogih prvenstva načrtujejo … Hammerji. Pred londonskimi kladivi je na papirju sijajen razpored tekem in v njihovih vrstah se skriva kar nekaj potencialnih Fantasy rešitev. Najbolj izstopa Marko Arnautović (7.0). Avstrijski napadalec je z naskokom najbolj nevaren nogometaš West Hama in je v tej sezoni že dosegel 4 zadetke, še bolj pa v oči bode dejstvo, da je proti vratom nasprotnikov sprožil že 26 strelov, kar je dvanajst več od njegovega najbližjega zasledovalca, Michaila Antonia (6.8). A Arnautović je zaradi svojih kroničnih težav s kolenom lahko dolgoročno precej tvegana investicija. Če si želite bolj varne izbire, priporočamo Felipeja Andersona (6.8). Svetujemo tudi, da si ogledate branilce Kladiv. Osrednja branilca Balbuena (4.4) in Diop (4.3) sta zaradi nizke cene in lahkega razporeda zagotovo mamljivi izbiri.

Liga Premier League Slovenija

Ekipa NK Bazen se je ekspresno vrnila na prvo mesto razpredelnice, na vrhu pa ostaja huda gneča – prvega in četrtega loči le šest točk. Lestvico najdete na tej povezavi.

V sicer klavrnem krogu je med prvimi desetimi najboljši rezultat (64 točk) dosegel sveži "wildcardovec" Žiga Grilec.
V sicer klavrnem krogu je soliden rezultat (64 točk) dosegel sveži “wildcardovec” Žiga Grilec in skočil v najboljšo deseterico.
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]