OSTALE NOVICE

Pred 14.krogom v Premier ligi

Strašljivi obeti


Tekme sredi tedna so delikatna roba. Mrzli večeri, krvoločni nasprotniki, nesramne statistike, nič-kaj-prida obeti. Na gladini 14.kroga v Premier ligi derbijev ni, a teh ne manjka v drobnem tisku. Vsakega poštenega navijača prvi od dveh meddtedenskih krogov, ki sta nam še ostala za letos bolj skrbi kot veseli. Vedno je bilo tako in vedno bo. Če se vam bodo zdeli prizori prehudi, pa pač poglejte vstran ali pa se skrijte za dlanmi.

Watford igra dirkalno, navdušeno zabija gole in skoraj redno zmaguje. Manchester United je bil pred dnevi vesel minimalne zmage. Njegov trener Jose Moruinho je že pred začetkom prvega od dveh zaporednih gostovanj v Londonu rahlo paranoičen. Lani je Watford United ugnal s 3:1. Nato pa je Manchester United izgubil še naslednji dve. Tisto proti Arsenalu in nato še tisto tekmo proti Manchester Cityju. Vas zanima, kdo sta Unitedova nasprotnika v prihodnjih desetih dnevih?

vir: Daily Express
vir: Daily Express

Brighton in Crystal Palace že desetletja povezuje rivalska ljubezen. Pred štirmi leti so Londončani na kvalifikacijski poti v Premier ligo izločili Brightonce. Pred tem sta se kluba merila v drugi, tretji in še nižjih ligah. Če vprašate navijače Crystal Palacea, bi uspeh na tem obračunu njihov klub ponesel čez črni oblak, po katerim so se znašli pred mesecem in se morajo zdaj komacati z zadnjega mesta n alestvici. Spopad bo surov.

Tottenham je maja Leicester City v gosteh razkrojil z izidom 1:6. Toda sobotni remi proti West Bromwichu je Spursom izpil lepo količino energije. Časa za revitalizacijo pa ni. Leicester City je bil na delu v petek, tako da ima v talonu dobrih deset ur počitka več. Napeta tekma z dvema favoritoma bo! Dvema? Ja, z dvema, saj enega izrazitega ni.

Začasni trener Gary Megson je bil v prvem začasnem poskusu uspešen in to je zelo dober obet za duel z Newcastleom, ki je pravkar vknjižil že četrti poraz v vrsti. Domač West Brom čaka na ustoličenje novega stratega, čeravno Megson, nekoč (prvi) trener Boltona, po poklicu ni le pomočnik. Newcastle pa se prodaja. Njegovi navijači si kljub krizini seriji izidov ne morejo privoščiti žvigov na račun trenerja Rafe Beniteza, saj se bojijo, da jih bo ta ob skorajšnji zamenjavi lastnika zapustil. Obenem bi nov poraz ali dva ali trije klubu znižali vrednost in ga pospremili v naročje potencialno še bolj sumljivega kupca. Tako ali tako so vsi, ki se zanimajo za Newcastle, vsaj malo sumljivi. Ena sama tekma, pa tako veliko dvojnih problemov skupaj z njo, pravzaprav.

Huddersfield bi moral Arsenalu služiti le za kostumski trening, Swasea City pa Chelseaju prav enako. Pa saj bo Southampton ravno nekaj podobnega tudi za neustavljivi Manchester City.  Zato pa je težno predvidljiv rezultat obračuna Bournemouth-Burnley, ob tem da Stoke City po trezni kalkulaciji gostujočemu Liverpoolu ne more biti kos. Kaj pa novo gostovanje Davida Moyesa na Goodison Parku, to je pri demoraliziranemu Evertonu? A kaj kot je zdaj Moyesov West Ham v dosedanjem poteku sezone na poti tretji najmanj uspešen v ligi (skupaj z Evertonom sta boljša edino od Crystal Palacea, ki je kot gost izgubil vseh šest tekem).

Naj ta srhljivka mine čim prej.

banner

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]