OSTALE NOVICE

Toplo-hladen teden za Slovence na Otoku

Pregled slovenskih nastopov na Otoku začenjamo z Jonom Gorenc-Stankovićem, ki ga ta teden trener David Wagner ni uvrstil niti med osemnajsterico izbrancev za tekmo z Bristol Cityjem, ki jo je Huddersfield Town gladko izgubil s 4:0.


Brez dela sta bila tudi Timi Max Elšnik in Sven Karić Šoštaršič. Mladinska ekipa njunega Derby Countyja ima namreč v prvenstvu premor vse do 7. aprila, izpadli pa so že v vseh pokalnih tekmovanjih. Težko je verjeti, da bi v kratkem priložnost dobila v članski ekipi, se pa »Ovni« nahajajo v sredini lestvice, daleč stran od mest za napredovanje ali izpad, tako da bi lahko morda v zadnjih tekmah sezone priložnost v prvi zasedbi dobili tudi mlajši.

Tekmo je izpustil tudi Haris Vučkić, ki ga prvič od povratka v Newcastle ni bilo v postavi U23 ekipe »Srak«, ki je sicer s 3:2 ugnala vrstnike West Hama in se uvrstila v četrtfinale Premier League Cupa.

Tam bomo videli tudi upe Swanseaja, za katere redno brani Gregor Zabret. Za napredovanje so z 2:0 izločili Blackburn U23, Zabret pa je med vratnicama stal vseh devetdeset minut in se po poročanju uradne spletne strani valižanskega prvoligaša izkazal z nekaj lepimi obrambami.

vir: twitter
vir: twitter

Edini Slovenec, ki se lahko pohvali z golom pretekli teden, je Jan Novak. O 19-letnem Novomeščanu prej nismo pisali pogosto, saj Brentford B ne nastopa v uradnem tekmovanju. A z izjemnim »evrogolom«, ki ga lahko pogledate spodaj, mu je vendarle uspelo opozoriti javnost. Končni rezultat tekme proti U23 ekipi Oxford Uniteda je bil sicer 2:3 v korist gostov, Novak je igral od 62. minute.

Poraz je moral priznati tudi Andraž Struna. Njegov Hearts je z 2:0 ugnal Aberdeen, klub, ki ga je letos v kvalifikacijah za Ligo Europa izločil Maribor. Struna si je sicer z rednimi igrami ponovno prislužil vpoklic Srečka Katanca v izbrano vrsto, ki se bo pomerila prav s Škotsko, koder si Primorec služi kruh.

Članek zaključujemo z nogometašem, ki sicer ni Slovenec, je pa vseeno dobro znan ljubiteljem nogometa na sončni strani Alp. Joshua Parker, bivši nogometaš Domžal, je po januarski vrnitvi v rodno Anglijo drugič zatresel mrežo za Gillingham v tretji ligi.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]