CHELSEA OSTALE NOVICE

John Terry znova v majici Treh levov?

Novi trener angleške reprezentance, Sam Allardyce, je namignil, da si v svoji ekipi angleške reprezentance morda znova želi videti legendarnega branilca Johna Terryja.


John+Terry+England+v+Switzerland+EURO+2012+I5-dX4k107kl
vir: www.zimbio.com

Kljub zvezdniški zasedbi, ki se je tako suvereno prebila skozi kvalifikacije za Euro 2016, je angleška reprezentanca v Franciji doživela pravi hladen tuš. Spomnimo, da so se Angleži na Euro, ki ga je letos gostila Francija, uvrstili brez enega samega poraza, in pričakovanja na tem pomembnem nogometnem turnirju so bila upravičeno visoka. Nogometaši, predvsem pa navijači Treh levov, so glasno napovedovali naslov najboljšega v Evropi, vendar so se še kako ušteli. Angleška reprezentanca je namreč že v četrtfinalu izpadla proti Islandiji, najmanjši ekipi letošnjega Eura, ki se je sploh prvič v zgodovini uvrstila na ta dogodek.

Za angleški nogomet je bila to prava sramota, ki je s stolčka odnesla dosedanjega manegerja Royja Hodgsona. Tako je dirigentsko palico Gordon Albiona prevzel znameniti Sam Allardyce, za katerega je splošno znano, da je pravi specialist za reševanje ekip iz prepada. Zanimivo je namreč, da Big Sam še z nobeno ekipo, ki jo je vodil v svoji bogati karieri, ni izpadel iz Premier Lige, čeprav jo je velikokrat prevzel, ko je njen status premierligaša že pošteno visel na nitki.

Sedaj pa je Allardyce angleško nogometno javnost šokiral z namigom, da odpira vrata Johnu Terryju, da ponovno obleče dres s tremi levi na prsih. Spomnimo, da je Terry svojo reprezentančno pot neslavno končal leta 2012, po tem, ko ga je Anton Ferdinand, sicer brat slavnega Ria Ferdinanda, obtožil rasnega nasilja. Terry je tako izgubil kapetanski trak in bil pahnjen v veliko sramoto.

vir: www.supersport.com
vir: www.supersport.com

Znano je postalo tudi, da si želi Allardyce svojo obrambno vrsto zgraditi okoli mladega Johna Stonesa, ki je pred kratkim postal najdražji branilec vseh časov, po tem, ko se je iz Evertona v Manchester City preselil za rekordnih 47 milijonov funtov. Stones sicer na Euru ni odigral niti minute, vendar se zdi, da bo pod taktirko Sama Allardycea njegova vloga v ekipi postala še kako pomembna.

Ko so Big Sama vprašali, a je mogoče, da se Chelseajev kapetan po štirih letih zopet vrne v ekipo, je Allardyce odgovoril: ‘’Mogoče. Mislim, da je to odvisno od tega, kaj bo na to rekel John. Če dobim priložnost, ga bom morda moral vpoklicati. Vendar preden pridem to te izbire in procesa, bomo počakali in nato videli kaj bo.’’

Allardyce se bo s svojim trenerskim štabom sestal ta teden, da sestavi ekipo, ki bo naslednjo nedeljo proti Slovaški odigrala prvo kvalifikacijsko tekmo za Svetovno prvenstvo.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]