OSTALE NOVICE

V Premier League sta le dva ‘world class’ igralca, meni Ryan Giggs.

Ryan Giggs, ena od največjih ikon angleške lige in nogometa nasploh, se je v zadnjem intervjuju za Telegraph dotaknil katastrofalnih predstav angleških klubov na evropski sceni. Kot verjetno že veste, je v četrtini finala Lige Prvakov od premierligašev le Leicester City, barve treh levov pa v Ligi Europa branijo samo rdeči vragi.


Tako je Giggs leta 2008 v Moskvi v zrak dvignil svoj drugi pokal Lige Prvakov. Vir: Daily Mail
Tako je Giggs leta 2008 v Moskvi v zrak dvignil svoj drugi pokal Lige Prvakov.   Vir: Daily Mail

Na vprašanje, zakaj je temu tako, je Valižan odgovoril: “Ni vse v denarju, nekoč so klubi v Premier League dejansko kupovali najboljše igralce, dandanes pa samo tekmujejo, kdo bo zapravil več.”

“Med najboljših osem ekip v Evropi se je prebil samo Leicester City, ki pa v svojih vrstah nima igralca svetovnega formata. Samo poglejte, koliko takšnih igralcev imajo v svojih vrstah Barcelona, Real in Bayern.”

“Za osvojitev Lige Prvakov potrebuješ vsaj 4 ali 5 “world class” igralcev. V Premier League pa sta trenutno samo dva taka nogometaša. To sta Sergio Aguero (Manchester City) in Alexis Sanchez (Arsenal), ostali niso na tem nivoju,” je ostro zaključil Giggs, ki je v svoji 24 let dolgi karieri Ligo Prvakov osvojil dvakrat.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
JB