OSTALE NOVICE

Pred 22.krogom v Premier ligi

Nimamo časa izgubljati časa


Zadnji lanski krog je bil fantastičen. Premierligaški izidi doseženi pred novoletnimi zdravicami so v razmislek ponudili kar nekaj zanimivih tem. Zmagovalni graf Manchester Cityja ni več ena sama trotočkovna rast, Jose Mourinho se ne zna niti več zagovarjati, nesrečni Chelsea niti ni več tako zelo nesrečni, Liverpool je splaval, Arsenal pa odtaval. Tottenham in West Ham bosta do četrtka dvakrat bolj zaposlena od vseh ostalih, kajti šele tedaj odigrata, še iz 21.kroga, zaostalo medsebojno srečanje.

Prva na zelenico v 2018 stopita Brighton in Bournemouth. Ta bo težka za Brighton, kajti sosedje ga pridejo pozdraviti petelinje vzravnani. Ti so namreč pravkar – in to tesno, pozno in kar proti Evertonu – vpisali prvo zmago po tisti novemberski proti Huddersfieldu.

nintchdbpict0003291993611
vir: The Sun

Vse močnejši in bolj odgovoren Liverpool tudi v Burnleyju ne bi smel imeti težav. Toda v Burnleyju jih le redko kdo nima. Burnely je na zadnjem postanku na tujem, to je bilo pri Huddersfieldu igral vražje dobro in lepo, reklo bi se, kar nekam liverpoolsko tekoče.

Stoke City je svoje adute stavi na dvoboj z Newcastleom. Pred dnevi se Chelseaju v Londonu niti ni upiral. Trener Stokea Mark Hughes je bil po debaklu 5:0 dejansko zelo prešerne volje. “No problem, zmečkali bomo Newcastle in nato se bo spet lahko dihalo”, je bil po tisti tekmi na Stamford Bridgeu prepričan Valižan.

In ponedeljkova poslasti je že tu. Koga ne skrbi Jose Mournho ins pekter njegovih zaprepadenih pogledov. Če Manchester United na gostovanju pri Evertonu preseneti kdorkoli ali karkoli, bo Portugalec spet pesniški. Upajmo, da ga bomo uspeli razumeti. Njegova ekipa je nazadnje proti kašljajočemu Southamptonu igrala tako slabo, da jo je bilo nerodno gledati celo njegovim bivšim delodajalcem. To vam povem iz prve roke, saj sem tisto žalost spremljal še na londonskem zahodu.

Southampton, in sicer že v torek zvečer, prav enako kot Stoke, po dolgem času obljublja čisto zmago – kot zdravico svojim navijačem. Težava je ta, da se bodo proti njim v torek zvečer zagnali igralci Crystal Palacea, ki – pa naj bo njihovo silvestrovanje še tak odklop – ne bodo pozabili remija proti nedotakljivemu Manchester Cityju v času zadnjega lanskega kosila. Še vedno veličastno v prednosti pred vsemi, torej ekipa Pepa Guardiole doma pričakuje Watford.

Swansea City gosti premočne Tottenhamovce, pa čeravno bi njihova presenetljiva zmaga v Watfordu v glavah Valižanov morala predstavljati veliko vzpodbudo in trdno moralno oporo. West Ham ima doma opravka z West Bromom, ki je, medtem ko so se šampanjci namara že odpirali, z remijem zadržal Arsenal. Tudi West Brom bi bil ves ponosen lahko dostojen nasprotnik spočitemu West Hamu, pa čeprav so Birminghamčani nazadnje zmagali avgusta. Res? Avgusta! Res. Pika.

Sredina večerna nogometna zabava bo prava zabava. Arsenal ima v načrtu torpedirati apetite Chelseja. Dober načrt, ni kaj.

Za odličen uvodni krog v 2018. Ni kaj. In še enkrat vsem: Srečno!

banner

 

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]