PRESTOPNI ROK

Pregled dogajanja na nogometni tržnici, 1.1.

Z novim letom se je tradicionalno odprl zimski prestopni rok, ki se bo za premierligaše zaključil v sredo, 31. 1., točno ob polnoči. O dogajanju, ki bi spet znalo biti zelo zanimivo, bomo dnevno poročali v tej rubriki, zadnji dan prestopnega roka pa bomo kot ponavadi spremljali V ŽIVO.

URADNO


Virgil Van Dijk v Liverpool za slabih 80 milijonov €

Že pred dnevi je postalo jasno, da bo nizozemski branilec postal član kluba z Anfielda, z današnjim dnem pa je Van Dijk pridobil pravico nastopa za Redse, prestop je sedaj tudi uradno potrjen. 79 milijonov € je obenem največja vsota, kadarkoli odšteta za branilca.

Van Dijk je takole poziral v barvah svojega novega kluba. Vir: Liverpool FC
Van Dijk je takole poziral v barvah svojega novega kluba. Vir: Liverpool FC

Adrien Silva za €25m k lisicam v Leicester

Prvaki iz sezone 2015/2016 so se že v lanskem prestopnem roku s Sportingom iz Lizbone dogovorili o prestopu centralnega vezista. Današnjo tekmo med Leicestrom in Huddersfieldom je sicer Silva začel na klopi, vstopil pa je v 88. minuti in tako prvič okusil slast premierligaških zelenic.

GOVORICE

Naslednjih 31 dni bo zelo pomembnih za Arsenal, saj sta njihova največja zvezdnika v zadnjem letu svoje pogodbe in bi se že lahko dogovorila s katerim od snubcev za predčasni podpis ter nato topničarje zapustila brez odškodnine. Za Alexisa Sancheza so najbolj zainteresirani pri Manchester Cityju, medtem ko se zdi, da bo Özil januarja zagotovo ostal na Emiratesu.

So Alexisu v Londonu šteti dnevi? Vir: Eurosport Asia
So Alexisu v Londonu šteti dnevi? Vir: Eurosport Asia

Danes Phillipa Coutinha ni bilo niti med osemnajsterico Liverpoola, kar je spet sprožilo namigovanja o Brazilčevem prestopu v Barcelono, ki je bil zelo aktualen poleti. Jurgen Klopp je vse zanikal in dejal, da Coutinha ni zaradi poškodbe. Bomo videli …

Bo David Luiz znova zapustil Chelsea? Brazilec, ki zadnje čase nikakor ne najde poti v začetno enajsterico svojega moštva, je tarča Arsenala, poročajo pri Sky Sportsu.

Bo Luiz zahodni del mesta zamenjal za severnega? Vir: Chelsea FC
Bo Luiz zahodni del mesta zamenjal za severnega? Vir: Chelsea FC

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
JB