PRESTOPNI ROK

Pregled dogajanja na nogometni tržnici, 20. 1.

Brighton z rekordno okrepitvijo, vnovič se veliko dogaja na relaciji Arsenal-Manchester United.


URADNO:

Včeraj pozno zvečer je za rekordni klubski nakup poskrbel Brighton & Hove Albion. Slednjim je med svoje vrste uspelo zvabiti sedaj že nekdanjega člana nizozemskega velikana PSV Eindhovna Jurgena Locadia. 24-letnik je s “The Seagullsi” podpisal štiriletno pogodbo, na hrbtu bo nosil število 25. Cena, ki so jo morali vodilni možje Brightona zanj odšteti, naj bi znašala okoli 17 milijonov evrov.

vir: www.brightonandhovealbion.com
vir: www.brightonandhovealbion.com

GOVORICE:

Saga o prestopu Sancheza v Manchester United oziroma zamenjavi Čilenca za Mkhitaryana ne pojenja. Dodatno je vse to “podkurila” današnja poteza Wengerja, ki Alexisa ni uvrstil v kader za tekmo proti Crystal Palacu. Po končanem obračunu, ki ga je Arsenal sicer prepričljivo dobil, je vse skupaj pokomentiral tudi francoski strateg. Izjavil je slednje: “Pričakujem, da bo do prestopa prišlo, v naslednjih 48 urah bo vse odločeno.”

Zgoraj omenjenega se je po tekmi z Brunleyjem dotaknil tudi Portugalec Jose Mourinho. Otoški javnosti je zaupal slednje: “Upam, da bo prestop kmalu zaključen. Od včeraj  sicer informaciji o dogajanju nimam več, kajti želim ostati odmaknjen od tega.”

To, da je uprava “Topničarjev” v zadnjih dneh močno zaposlena, pa so danes potrdili tudi v Nemčiji. Vodilni možje dortmundske Borussie so namreč razkrili, da so s strani Arsenala prejeli prvo uradno ponudbo za napadalca Aubameyanga. Kako so Nemci na ponudbo odreagirali, za zdaj še ni znano.

vir: Web.de
vir: Web.de

Novega igralca v svojih vrstah pričakuje tudi moštvo Crystal Palaca. Po poročanju uglednega otoškega medija Sky Sports je namreč švedski vezist Erdal Rakip tik pred prestopom k “Orlom”. 21-letnik, ki je od začetka tega meseca član Benfice, naj bi se na Otok sprva preselil na posojo do konca aktualne sezone.

Napeto je tudi pri “Hammersih”. Navkljub temu, da si Diafra Sakho želi zapustiti angleško prestolnico, je danes uprava West Hama zavrnila ponudbo Rennesa. 28-letnik si prestopa želi predvsem zaradi plače. Meni namreč, da je v primerjavi z ostalimi soigralci podcenjen. Senegalec ima sicer kar za 1/4 nižjo plačo od ostalih napadalcev v klubu.

vir: Sky Sports
vir: Sky Sports
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]