OSTALE NOVICE

Pred 37.krogom v Premier ligi

Spet vem, da nič ne vem


Že pred minulim krogom v Premier ligi so se potiho napovedovale komplikacije. Po novem domačem remiju Liverpoola in kar dveh zaporednih zmagah Arsenala pa so spet prispeli tja, ker je malodane nič ne vemo. Vsaj kar zadeva sedežni red na številkah 3 in 4. Chelsea zaradi Tottenhamovega poraza prvak lahko postane že nocoj, Manchester City pa je nakazal, da v izteku sezone ne namerava popuščati.

vir: Daily Mirror
vir: Daily Mirror

Če bo Chelsea nadaljeval s svojo značilno rušilno zagnanostjo, mu naslov ne uide že nocoj, ko se v gosteh pomeri z West Bromwichem. Na stadionu The Hawthorens pa ima londonski Blues v zadnjih letih pogosto težave (ob zadnjih štirih gostovanjih tam: 1 zmaga, 1 remi, 2 poraza). 

Drugi petkov par je poslovilni nastop Evertona pred svojimi navijači, kjer so ti v zadnjih desetih mesecih videli nekaj res veličastnih predstav in zmag svoje ekipe.  Watford je na vrsti zdaj, zato vse evertoniansko upa na nov uspeh in lepo popotnico za počitnice.

Za brezmadežni zaključek prvenstva se bo moral v prvi sobotni tekmi Manchester City zelo potruditi, če bo hotel zlomiti neugodni Leicester City. Pred tednom proti slabo pripravljeni ekipi Crystal Palace sinjemodri niso imeli nikakršnih težav. Zdaj bo proti – morda tedaj že bivšimi prvaki – vsekaj drugače, pa tudi če bo eipak trenerja Pepa Guardiole delovala naoljeno kot ob zadnji predstavi.

Swansea City mora v soboto pozno popoldne brez odlašanja na gostovanju v Sunderlandu zmagati in si tako priigrati pole-pozicijo za potrditev obstanka v zadnjem krogu. Igralci Swansea Cityja so se namenili pomagati svojim navijačem. Tako jim bodo za to priložnost iz lastnih žepov plačali vstopnice. Valižane bo zato na Stadionu luči bodrilo kar okrog 3000 najbolj zvestih navdušencev.

Z uvrstitvijo Manchester Uniteda v stockholmsko finale Lige Evropa je Arsenal simbolno izgubil tistega, ki ga priganja s hrbta. Topničarje zdaj zanima le še premik na linijo, kjer bi lahko ogrozil ta čas tretje uvrščeni Liverpool in pogojno četrtouvršeni Manchester City. V primerjavi s prvim ima  Arsenal še vedno odigrano eno tekmo manj.

vir: Squawka
vir: Squawka

Tako se izpostavlja dejstvo, da bi Arsenal ob treh novih zaporednih zmagah, ki so povsem možne, Liverpool lahko iztaknil iz prve četverice in s tem iz Lige prvakov za naslednjo sezono. Toda to se bo zgodilo edino, če se Liverpoolu ponesreči ena od njegovih dveh preostalih tosezonski akcij. Zadnja bo doma proti izpadlemu Sunderlandu, in ta naj načeloma ne bi bila problematiča. Zato pa je poudarjeno kritično nedeljsko gostovanje Liverpoola pri West Hamu. Londona Stadium je po zmagi nad sosedom Tottenhamom minuli petek dokočno postal arena, kjer se vsi Westhamovci, igralci in navijači, po preseltivi ob začetu te sezone končno resnično počutijo kot doma. Dejstvo, ki pa lahko na teh tekmi pretehta pa je naslednje: zaradi poškodbe ne bo zaigral domači kapetan Mark Noble. To pa pomeni, da bo vzhodnolondonska ekipa brez glavnega motivatorja, brez domačega junaka, čigar prisotnost vselej zelo zaznamuje značaj nastopa West Hama.

Še pred tednom je kazalo, da bo eden od ključnih majski obračunov v Premier ligi tisti sploh zadnji na starem White Hart Laneu, kjer bo gostoval Manchester United. Stadion že mesece obkroža gradbišče, iz katera bo zrasel nov dom nogometnega kluba Tottenham Hotspurs z več kot 61.000 sedišči okrog zelenice. Rdeči vragi imajo zdaj edino preostalo sezonsko ambicijo tempirano na stockholmski finale Lige Evropa, medtem ko bi Tottenham tedaj lahko že dokočno poznal svojo usodo na tabeli, ta pa jim bo ta konec tedna najbrž potrdila le osvojitev naslova angleškega pod-prvaka.  

Še to. Ne pozabimo na kar pet zaostalih tekem, ki se bodo zvrstile med ponedeljkom in četrtkom. Najprej se Chelsea doma pomeri z Watfordom, v torek kot domačina nastopita Arsenal (proti Sunderlandu) in Manchester City (proti West Bromwichu), v sredo Manchester United gostuje v Southamptonu ter v četertek Tottenham pri Leicester Cityju.

Zato ponovim. Najmanj kar si želijo pri Liverpoolu je, da bi bili prisiljeni dve ali tri meddtedenske obračune spremljati s šklepetajočimi zobmi.

banner

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]