OSTALE NOVICE

Sven Karič Šoštaršič premagal Chelsea!

Derby County U23 je v petek odigral zadnjo in hkrati najpomembnejšo tekmo sezone 2016/17. »Ovni« so gostili vrstnike slovitega Chelseaja, obstanek v prvi diviziji mladinske Premier League pa jim je prinašala le zmaga. 19-letni otrok Maribora je tekmo začel in bil zamenjan v 81. minuti, ko je bil na semaforju že končni rezultat 2:1. Timija Maxa Elšnika zaradi poškodbe ni bilo v kadru.


Brez naslova
vir: derby county twitter

Moštvo dveh obetavnih Štajercev je tako ligaško sezono zaključilo na osmem mestu med dvanajstimi ekipami, dve točki pred Readingom, ki se kot predzadnji poleg zadnjega Southamptona seli raven nižje.

V prvi diviziji bomo prihodnjo sezono spremljali tudi mlado ekipo Swanseaja z Gregorjem Zabretom. »Labodi« so sicer v torek v polfinalu PL Cupa po podaljšku premagali Portsmouth s 3:0, Domžalčan je branil vso tekmo. Zadnja ovira do dvojne krone bo že omenjeni Reading, s katerim se bodo pomerili 15. maja.

Za napredovanje v druščino Elšnika, Karića in Zabreta se bo morda v »play-offu« boril tudi Haris Vučkić, ki pa proti njim zagotovo ne bo igral, po sezoni namreč zapušča Newcastle. Vseeno je po skoraj dveh mesecih zaigral za U23 ekipo »Srak«, ki je z 2:0 premagala vrstnike Fulhama. Vučkić je igral do 52. minute. Britanski mediji so nekdaj zelo obetavnega Domžalčana v zadnjih dneh ponovno povezovali z Rangersi, koder se obeta prenova moštva. Za Glasgowčane je sicer že igral v drugi polovici sezone 2014/15 ter za njih zabil osem golov v drugi škotski ligi ter enega v pokalu.

Seveda so zdaj Rangersi že prvoligaši, ob tretjem mestu se jim obeta tudi boj za Evropo, kar bi lahko privabilo Vučkića. Brez mednarodnih tekmovanj pa bodo po vsej verjetnosti ostali Heartsi z Andražem Struno. Primorec je med vikendom ponovno začel tekmo, a je med polčasom ostal v garderobi ob zaostanku z 0:1. Edinburžani so sicer izenačili, a nakoncu vseeno ostali praznih rok proti Aberdeenu.

Na igrišču je bil tudi Jan Novak, ki je sodeloval pri zmagi Brentforda B s 4:1 proti južoafriškemu moštvu Orlando Pirates. Tekma prijateljskega značaja je bila odigrana za zaprtimi vrati, tako da prav veliko informacij ni na voljo.

Za konec pregleda pa omenimo še, da se bo Huddersfield Town v polfinalu »play-offa« za Premier ligo pomeril s Cardiffom, Jon Gorenc-Stanković pri boju zaradi poškodbe žal ne bo sodeloval.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]