LIVERPOOL MANCHESTER CITY

Pred derbijem: Guardiola ima problem, s katerim se bo moral spopasti

V nedeljo ob 17.30 se bosta na Anfieldu udarili z naskokom najboljši angleški ekipi ta hip. Liverpool bo gostil Manchester City. V kolikor bodo slavili Redsi, bi bili glede na trenutno formo zelo blizu naslovu. Imeli bi namreč kar devet točk prednosti. 


Jürgen Klopp je dolgo veljal za kriptonit Pepa Guardiole, a je Španec lani dokazal, da ima tudi zanj recept. Na Anfieldu se je tekma končala brez zadetkov – Riyad Mahrez je imel v izdihljajih zlato priložnost za zmago, a je zastreljal enajstmetrovko – , na Etihadu pa so meščani Liverpoolu zadali sploh edini prvenstveni poraz v lanski sezoni.

Tudi tokrat se zdi, da bo moral Pep pripraviti nekaj posebnega, če se želi z zmago znova nekoliko približati klubu z Anfielda, a ima veliko težavo. Prvi vratar Ederson je proti Atalanti staknil poškodbo in vprašanje je, ali bo do nedelje nared. Če ne bo, bo med vratnici stopil Claudio Bravo, ki je v sredo po vstopu s klopi prejel celo rdeči karton, tako da je moral tekmo na golu končati celo Kyle Walker.

Bravo se v edini sezoni, ki jo je na Etihadu preživel kot prvi vratar, nikakor ni izkazal. Zdi se, da bi obramba meščanov ob odsotnosti Aymerica Laporta bolj kot kadarkoli prej potrebovala vratarja, na katerega bi se lahko v celoti zanesla. A Čilenec zagotovo ne sodi v to skupino …

Josip Iličić je izkušeno počakal na Claudia Brava, ki je našega reprezentanta podrl za rdeči karton. Foto: Twitter

 

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
JB