OSTALE NOVICE

Pred krogom št. 35

Pred 35.krogom v angleški Premier ligi


Razlika naj bi se zmanjšala

Na tekmi proti West Ham dvojno kaznovani Jamie Vardy proti Swanseaju ne bo smel nastopiti? Ali to res pomeni, da Leicester City v zaključku prvenstva bremena vodilnega ne bo zmogel prenesti na šampionski breg? Tottenham doma pričakuje West Brom. Kljub temu, da bo 35.krog zaradi dveh polfinalnih tekem v Angleškem pokalu osiromašen za tri srečanja, mnogi napovedujejo, da se bomo prav tega spominjali še zelo dolgo.

Brez naslova
vir: www.sportsjoe.ie

Kaj naj prinese 35., da bo vknjižen kot zgodovinski? Dva izida, ki nista tako zelo neverjetna in položaj se bo zapletel do vrelišča: Swansea naj iztrži pozitiven izstržek, West Brom pa naj na drugem zaporednem gostovanju na severu prestolnice kloni kot navadno.
Nedeljski obračun med Leicesterjem in Swanseajm bo poseben. Pri domačih bo v konici napada nastopil Argentinec Leonardo Ulloa, ki ni tako hiter, pa tudi spreten ne kot Vardy. Domačini se bodo morali organizirati nekolikanj drugače kot sicer. Trenerja obeh moštev se zagotovo ne bosta pozdravila v angleščini. Ko pa pride do dvoboja med Italijanoma na angleških tleh, pa se nikoli ne ve, kako se lahko zgodi. Oba tekmeca po nedeljski akciji čakajo še tri zadnje, podobno zelo zahtevne tekme. In tu je glavni razlog, zakaj je prav ta zdaj prva na koledarju še toliko bolj pomembna. Leicester se nato udari z Manchester Unitedom, Evertonom in Chelseajem, medtem ko bo moral Swansea še v boj z Liverpoolom, West Hamom in Manchester Cityjem. Za vrsto Francesca Guidolina bi bila nedeljska točka, če ne vse tri, kaj lahko zadnje prislužene v tej sezoni. Leicesterjeva stran je najbrž manj boječa. Vzdušje v tabor, ki ga upravlja Claudio Ranieri, naj bi bilo sproščeno in vzneseno hkrati. Precej bolj vroče glave kot igralci pa imajo Leicesterjevi navijači. Nervoza v East Midlandsu ali na vzhodni strani osrednje Anglije naj bi bila nepopisna. Stadion King Power bo v nedeljo v deliriju kot ga še ni bilo. Predzadnja domača tekma le nekaj zadnjih korakov pred osvojitvijo prvega naslova v zgodovini – pa saj je jasno, da hladnokrvneži in razsodne glave tam nimajo kaj iskati.

vir: jamesbuxtonblog.wordpress.com
vir: jamesbuxtonblog.wordpress.com

V ponedeljk West Brom gostuje pri Tottenhamu. Kot je West Brom mehko odigral v četrtek na Emiratih, bo enako prestrašen bržčas tudi na White Hart Laneu. Zdaj pa naprej, to pomeni z dvigalom dol. Newcastle v soboto prihaja v Liverpool ali Rafa Benitez se vrača! Predzadnje uvršečni nujno potrebujejo vsaj točko, sicer bo po njih. Ker pa je Liverpool v izvrstni formi, točke za Newcastle ne bo. To pa pomeni, da bo res po njih. Še zlasti, če bo dobra predstava uspela Sunderlandu, ki doma pričakuje Arsenal. Tudi če bi Sunderland proti slavnemu tekmecu iztisnil le remi, bi se že izbezal trojčka, ki bo potonil. To bi bila za ekipo Sama Alladrdycea čudovita izstočnica za uspešen beg na varno. Sunderland ima nato na programu še vsaj dve tekmi, ki bi jih z zanosu lahko spremenil v odrešujoči zmagi. Do konca lige gostuje v Stokeu in v Watfordu, doma pa igra še proti Chelseaju in Evertonu.

Najbolj trpi Norwich City, ki je ta vikend prost. Ne izpustite tekem v 35.krogu Premier lige in si tako privočite več ugodja.

banner

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]