CHAMPIONSHIP

Pregled 1. kroga druge angleške lige

vir: www.edp24.co.uk
vir: www.edp24.co.uk

Včeraj se je zaključil prvi krog druge angleške nogometne lige. V ti. Championshipu nastopa kar nekaj zares dobrih ekip in posameznikov, ki trkajo na vrata Premier lige in so zagotovo vredni omembe. Zato smo se odločili, da bomo z novo sezono na naši spletni strani bolj podrobno spremljali tudi drugi nivo angleškega nogometa.


Sezona se je začela že v petek, ko sta se na Craven Cottageu pomerila tamkajšnji Fulham in eden od favoritov za naslov Newcastle. Srake so se pred to sezono na veliko krepile, kljub temu da so lani izpadli iz Premier lige. A že prva tekma je prinesla presenečenje, saj so vse tri točke po golu Matta Smitha ostale doma.

V soboto je bilo na sporedu večino srečanj. Še en lanski premierligaš Norwich je rutinirano slavil na gostovanju pri Blackburnu s 4:1. V tekmi kroga pa je Nottingham Forest doma s 4:3 ugnal Burton Albion.

Včeraj pa sta bili na sporedu še zadnji dve tekmi. QPR je dokazal, da je po leto premora spet kandidat za vrnitev v Premier ligo, Rangersi so namreč doma visoko, kar s 3:0 ugnali Leeds United. Razočarati svoje navijače pa je znova uspelo Aston Villi, ki je na gostovanju minimalno klonila s Sheffield Wednesdayom.

Vsi rezultati:

vir: http://www.efl.com/
vir: http://www.efl.com/

Zadetek kroga je dosegel Jacob Murphy s tem neubranljivim strelom za Norwich City.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
JB