PRESTOPNI ROK

Pregled dogajanja na nogometni tržnici, 14. 1.

Danes nismo videli nobene uradne potrditve prestopa, a je bilo na nogometnem tržišču vseeno zelo vroče. Največ prahu se dviga okoli Alexisa Sancheza, za katerega se zdi vse bolj verjetno, da bo še ta mesec zapustil Arsenal, prinašamo pa tudi več informacij o prihodnosti Daniela Sturridgea in Nabyja Keitaja.


Govorice

Alexisa Sancheza danes ni bilo v kadru ob porazu topničarjev v Bournemouthu. Tudi Arsene Wenger je priznal, da je prestopna saga glavni vzrok za to, da je enega svojih najboljših igralcev pustil v Londonu. »Alexis bi igral, a to je težko obdobje zanj. Lahko odide danes ali jutri, lahko pa tudi ne. Vse bo jasno v roku 48 ur. Je na čakanju, zato sem se odločil, da z nami ne bo potoval. Sam ni izrazil želje po tem, do zdaj nam je bil kljub vsemu vedno predan.«

Vse bolj je jasno, da bo Alexis London zamenjal za Manchester. Vir: Daily Mail
Vse bolj je jasno, da bo Alexis London zamenjal za Manchester. Vir: Daily Mail

Z zelo veliko gotovostjo lahko torej trdimo, da bo zvezdnik Arsenala v kratkem zapustil klub. Tako menijo tudi stavnice, ki največ možnosti pripisujejo prestopu v Manchester United (kvota 1,4) ali pa k mestnemu tekmecu, Manchester Cityju (3,2). V kolikor Sanchez ostane na Emiratesu, se bo vaš vložek pomnožil kar z 11!

Danes na Dean Courtu sicer nista igrala tudi Mesut Ozil in Mathieu Debuchy. Pri prvem je uradni vzrok poškodba, resnejših govoric o prestopu ni, med tem ko lahko odhod Debuchyja iz Wengerjeve čete pričakujemo kmalu. Francoz je letos odigral zgolj tri premierligaške tekme, najresneje pa se kot njegovo naslednjo destinacijo omenja Saint-Etienne, kjer bi moči združil z našim napadalcem Robertom Berićem.

»Naby Keita bo v RB Leipzigu ostal do 30. junija 2018. Govorice o odhodu v Liverpool lahko utihnejo.« Druga ekipa nemškega prvenstva je na Twitterju tako jasno in glasno sporočila, da bo  75 milijonov evrov vreden prestop moral počakati še pol leta. 

"Keita ostaja v Nemčiji do konca sezone," so jasno sporočili pri RB Leipzigu. Vir: Twitter
“Keita ostaja v Nemčiji do konca sezone,” so jasno sporočili pri RB Leipzigu. Vir: Twitter

Bi pa lahko že kmalu Redse zapustil Daniel Sturridge. Jurgen Klopp v izjavi po tekmi ni zanikal prodaje angleškega napadalca, ki ga kljub pripravljenosti ni bilo v kadru za današnjo tekmo proti Manchester Cityju. Zaenkrat se kot glavna kupca omenjata Southampton, ki je znan po dobrih odnosih s klubom iz mesta Beatlov, in italijanski Inter.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]