PRESTOPNI ROK

Pregled dogajanja na nogometni tržnici, 17. 1.

Walcott podpisal za Everton. Bo Juan Mata tudi naslednjo sezono član Manchester Uniteda? Otamendi podaljšal s Cityjem. 


URADNO

Prestop Thea Walcotta se je napovedoval že praktično vso sezono, danes pa je postal uraden. Sprva je bil favorit za prestop Southampton, a se je 28-letnik na koncu odločil za Everton, ki nadaljuje s pregrešnim zapravljanjem. Sprva so 22 milijonov evrov odšteli za napadalca Cenka Tosuna, za usluge nekdanjega igralca topničarjev pa so odšteli še nekaj milijonov več. Walcott je bil v letošnji sezoni pri Arsenalu na stranskem tiru. Mu bo v novem klubu uspelo dokazati, da ga je Arsene Wenger odpisal prehitro? 

Walcott je z Arsenalom podpisal leta 2006. 12 let kasneje bo združil moči z Evertonom in Samom Allardycem.
Walcott je z Arsenalom podpisal leta 2006. 12 let kasneje bo združil moči z Evertonom in Samom Allardycem. Vir: Twitter

Nicolas Otamendi je podaljšal pogodbo z Manchester Cityjem do konca sezone 2021/2022.  Eden najboljših branilcev v  Premier ligi letos v sistemu Pepa Guardiole naravnost blesti, zabil pa je tudi že štiri zadetke. 

GOVORICE

Juanu Mati se pogodba z rdečimi vragi izteče ob koncu letošnje sezone, imajo pa na Old Traffordu možnost avtomatičnega podaljšanja za še eno sezono. Ali se bodo za to odločili, še ni znano, v nasprotnem primeru bi Španec postal prost igralec in bi lahko katerikoli klub okrepil brez odškodnine. 

Drugoligaš Cardiff City si je do konca sezone izposodil Liverpoolovega Marka Grujića. Produkt Crvene Zvezde je bil prvi nakup Jurgena Kloppa na klopi Redsev, doslej pa je zanje zbral le osem nastopov. 

Manchester City se zanima za vezista Shakhtarja iz Donetska Freda. 24-letnik bi na Etihadu predstavljal zamenjavo za Fernandinha, ki bo letos dopolnil že 33 let in se mu najboljša leta že iztekajo. 

Fred je letos sodeloval na vseh šestih tekmah Lige Prvakov, tudi ko je njegov Shakhtar premagal Manchester City. Vir: Metro
Fred je letos sodeloval na vseh šestih tekmah Lige Prvakov, tudi ko je njegov Shakhtar premagal Manchester City. Vir: Metro

Antonio Conte si želi bočnega branilca Rome Emersona Palmierija. Sky Italia poroča, da si prestopa želi tudi Brazilec sam, Rimljani pa so ga pripravljeni prodati za dobrih 20 milijonov evrov. 

Levi bočni branilec z dvojmi državljanstvom je  letos v Serie A odigral vsega 15 minut. Vir: Calciomercato
Levi bočni branilec z dvojnim državljanstvom je letos v Serie A odigral vsega 15 minut. Vir: Calciomercato

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
JB