PRESTOPNI ROK

Pregled dogajanja na nogometni tržnici, 22. 1.

Končno, bi lahko dejali. Sanchez in Mhitarjan zamenjala moštvi. De Bruyne podaljšal. Bo kmalu prišlo do nove menjave igralcev? 


URADNO 

Saga o Alexisu Sanchezu, ki se je vlekla že od zadnjega dne poletnega prestopnega roka, je končana. Čilenec se je pol sezone pred iztekom pogodbe preselil v Manchester United, namesto odškodnine pa bodo topničarji prejeli Henrika Mhitarjana. Čilenec je z rdečimi vragi podpisal do leta 2022, medtem ko je Armenec z Arsenalom sklenil triinpolletno pogodbo, do 2021. 

Sanchez bo na Old Traffordu oblekel kultno sedmico, ki so jo v zgodovini nosile legende, kot so Eric Cantona, David Beckham in Cristiano Ronaldo. Za kakšno številko se bo odločil Mhitarjan, še ni znano. Preden se posvetimo še ostalemu današnjemu dogajanju, potisnjenemu v senco omenjene zamenjave, naj vam postrežemo še z izjavama obeh glavnih akterjev, ki sta si, zanimivo, na las podobni. Kolikšna mera resnice je v tem prisotna, pa presodite sami. 

Vir: Manchester United Twitter
Vir: Manchester United, Twitter

Alexis Sanchez: “O igranju za Manchester United sem sanjal že od malih nog. Tega ne govorim, ker sem sedaj tukaj, to sem govoril že kot otrok. Tudi Siru Alexu Fergusonu sem nekoč dejal, da bi rad prišel na Old Trafford.”

Henrik Mhitarjan: “Moje sanje so postale resničnost. Od nekdaj sem si želel igrati za Arsenal. Naredil bom vse, da skupaj spišemo zgodovino.”

Vir: Arsenal, Twitter
Vir: Arsenal, Twitter

Kevin De Bruyne je naslednji v nizu igralcev, ki so podaljšali svoje pogodbe z Manchester Cityjem. Pred dnevi sta to že storila Nicolas Otamendi in Fernandinho. Izjemni Belgijec je ob podpisu dejal: “Tukaj je moj dom, tukaj bom ostal. Želim si naslovov.” 

GOVORICE 

Jonny Evans bo kot vse kaže zapustil West Bromwich Albion še to zimo. Kot poroča Sky Sports, ima Severni Irec v svoji pogodbi zapisano, da v kolikor izpade v Championship, lahko klub zapusti za pičle štiri milijone evrov. “The Baggies” so trenutno na 19. mestu, zato bi se jim prodaja svojega najboljšega branilca po eni strani zelo obrestovala, po drugi pa predstavlja dodatno tveganje. Za Evansa se zanimajo pri Arsenalu, Manchester Cityju in Tottenhamu.

Če bo res prišlo do prestopa Pierra Emericka Aubameyanga v Arsenal, bi se znalo zgoditi, da v nasprotno smer odide Olivier Giroud, ki letos nikakor ne najde mesta v začetni postavi topničarjev.

Vit: tribuna.com
Vit: tribuna.com
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
JB