CHAMPIONSHIP OSTALE NOVICE OSTALI KLUBI

Pregled sezone v nižjih ligah

Medtem, ko zelenice v Premier League še vedno obratujejo s polno paro, pa v nižjeligaških tekmovanjih večinoma že mirujejo. Včeraj je bil v Championshipu odigran še zadnji krog letošnje sezone. Obelodanil je še zadnje srečneže, ki napredujejo bodisi neposredno ali v play-off, in osmoljence, ki se selijo v nižji rang. V vsaki ligi neposredno napredujeta dve moštvi (v League Two tri), štirje klubi za njima pa igrajo v mini turnirju, t.i. play-offu, s finalnimi tekmami na Wembleyju od 26. do 28. maja. Če imate vsaj nekaj znanja o zgodovini angleškega nogometa, boste nekaj omenjenih klubov zagotovo prepoznali.


LEAGUE TWO (4. LIGA)

V najnižjem rangu sistema English Football League neposredno napredujejo tri ekipe. Prvenstvo je letos osvojil Accrington Stanley, sledita pa mu Luton Town in Wycombe Wanderers, ekipi z obrobja Londona. Za uspeh slednjih je zaslužen predvsem eden bolj znanih nogometašev na socialnih omrežjih, to je Adebayo Akinfenwa, ki nosi nadimek “The Beast”. V play-offu bomo videli para Exeter City – Lincoln City in Coventry City – Notts County. Glede na lestvico rednega dela je favorit Exeter. Izpad sta si prislužila zadnji Chesterfield in Barnet, ki je proti koncu sezone stopil na plin, a brez uspeha.

two
Vir: flashscore.si

LEAGUE ONE (3. LIGA)

V tretji ligi sta vrh prepričljivo osvojila dva severnoangleška, sicer tradicionalno močna kluba. Wigan Athletic, tudi krvnik Manchester Cityja v pokalu FA, je s karizmatičnim Severnoircem Willom Griggom osvojil vrh in za eno točko ugnal Blackburn Roverse, nekdanje zmagovalce Premier League. Prav gotovo se Wigana spominjate tudi iz Lige Evropa, kjer je stal nasproti našemu Mariboru. Shrewsbury Town, domači klub Joea Harta, se je s precejšnjo prednostjo znašel na tretjem mestu, pred Rotherhamom, Scunthorpeom in Charltonom. Favorit v play-offu bo seveda Shrewsbury. Izpadli so Oldham, Northampton, MK Dons ter Bury. Precej ironično je, da je v ligi ostal AFC Wimbledon. Klub so leta 2002 ustanovili navijači, ki so nasprotovali selitvi prejšnjega kluba v Milton Keynes pod imenom MK Dons.

one
Vir: flashscore.com

CHAMPIONSHIP (2. LIGA)

Če izvzamemo boj za naslov, ki so ga brez težav osvojili Wolverhampton Wolvesi, je bila tekoča sezona tako pri vrhu, kot pri dnu precej napeta. Na zadnji tekmovalni dan si je drugo mesto zagotovil Cardiff City, in to po grdem spodrsljaju favoriziranega Fulhama. Prav omenjen londonski klub, s svojim največjim adutom Ryanom Sessegnonom, bo največji konkurent četrte Aston Ville v boju za napredovanje. Middlesbrough in Derby County bosta najbrž težje konkurirala, a v play-offu ne smemo odpisati prav nikogar. Do konca prvenstva sta bila namreč v igri za napredovanje celo Preston in Millwall. Drugoligaške vročice niso preživeli Barnsley, simpatični palček Burton Albion in seveda Sunderland. Slednji so doživeli popoln razpad, na zadnjem mestu so končali že drugo leto zapored.

champ
Vir: flashscore.com

 

 

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]