OSTALI KLUBI

SALOMON RONDON URADNO V WEST BROMWICH ALBIONU

rondon
Vir: WBA Twitter

Za “Baggiese” je nakup Venezuelca za zdaj največja kupčija letošnjega prestopnega roka. Bivši napadalec Zenita je z West Bromom podpisal 4-letno pogodbo, cena prestopa pa naj bi po poročanju preverjenih angleških medijev znašala okoli £12m. Salomon, ki sicer slovi po svoji moči, hkrati pa je za svojo višino (186cm) tudi precej hiter in okreten, je tako postal najdražji igralec v zgodovini kluba.  V lanski sezoni je v 26-ih ligaških nastopih za Zenit zabil 13-krat, 5 golov pa je zbral v evropskih tekmovanjih, precej dobro pa mu gre tudi v reprezentančnem dresu, saj je v 39-ih nastopih mrežo zatresel že 13-krat.


Rondon je takoj po prihodu na “otok” nekaj besed namenil tudi klubski spletni strani: “Zelo vesel sem, da sem tukaj. V Rusiji sem preživel nekaj izjemnih sezon, a čutil sem, da moram storiti korak naprej in Premier League je prav to kar sem iskal. To je zame nova priložnost, ki jo bom seveda skušal zagrabiti z obema rokama.

Trener “Baggiesov” Tony Pulis verjetno danes še ne bo računal na Venezuelca, a bo le ta zagotovo v kadru na prihodnji tekmi, ko bo West Brom gostoval pri Watfordu, je še obljubil Valižan.  Naj za zanimovost povemo še to, da je Rondon šele drugi Venezuelec, ki je kdajkoli zaigral v Premier League, pred njim je to čast imel le Fernando Amorebieta, ki je za Fulham v najmočnejši angleški ligi zabeležil 23 nastopov.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
JB