OSTALI KLUBI

Newcastle z novimi kupci po Ligo Prvakov

Newcastle United bi po prodaji Mohammedu Bin Salmanu začeli novo ero v klubu in ciljali na uvrstitev v Ligo Prvakov.


Newcastle United se pod vodstvom bodočih lastnikov želi boriti za mesta, ki vodijo v Ligo Prvakov, čeprav se to zdi malo verjetno, saj Srake trenutno zasedajo šele 13. mesto v Premier ligi. Poročanja iz Italije namigujejo, da naj bi dolgo pričakovana prodaja Newcastla pomenila odstavitev trenerja Steva Bruca. Kljub temu, da je klub osem točk oddaljen od cone izpada, si bodoči lastniki želijo več. Ko (ali če) bo Mike Ashley le prodal klub Mohammedu Bin Salmanu, bi bil Steve Bruce odstavljen, na klop Newcasle Uniteda pa bi novi lastnik pripeljal enega najuspešnejših trenerjev v zadnjem desetletju – Massimiliana Allegrija.

Massimiliano Allegri je zapustil Juventus in bil zamenjan z Mauriziem Sarrijem kljub temu, da je Stari dami pomagal do petih zaporednih naslovov v Serie A. Najboljši trener na svetu leta 2017 bi ob prihodu k Newcastlu s seboj pripeljal še enega zvezdnika iz Italije. Šlo naj bi za Maura Icardija, ki trenutno igra na posoji za Paris Saint-Germain, a je še vedno v lasti Interja, ki se ga želi znebiti. Icardi je letos na 31 tekmah zabil 20 zadetkov in bi bil neverjetna okrepitev za Srake, ki so se v letošnji sezoni večkrat znašli v zadregi pred nasprotnikovim golom.

Mohammed Bin Salman na bi zagotovo postal lastnik Newcastle Uniteda in Savdijski princ ima visoke ambicije s klubom. V njegovem načrtu z dvojico Allegri-Icardi, bo moral Newcastle United najprej prepričati agentko in ženo Maura Icardija, Wando Naro, ki si ne želi zapustiti Italije in Milana, zato sta tudi prečrtala možnost, da Icardi ostane v Parizu.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]