ARSENAL

Tierney: Pogrešam Celtic

Levi bočni branilec Arsenala Kieran Tierney priznava, da je bil odhod iz Celtica najtežja odločitev v življenju ter pogreša igranje za njegov matični klub.


Kieran Tierney se je Arsenalu pridružil iz škotskega Celtica lani na zadnji dan poletnega prestopnega roka. Odškodnina je znašala 25 milijonov funtov – rekordna vsota za katerega koli Škota. A 22-letni produkt Celticove nogometne akademije je priznal, da je s težavo zapustil škotske prvake.

>>Mislim, da je bil odhod iz Celtica najtežja stvar v mojem življenju, a vedel sem, a bom pogrešal klub ne glede na to kaj se zgodi. Igranje za Arsenal je bil izziv, ki sem se ga izredno veselil. Nisem se preselil k Arsenalu, da bi živel v Londonu, temveč sem se preselil v London, da lahko igram za Arsenal. Pogrešam vse v zvezi s Celticom in vedno bom. Zelo sem hvaležen klubu za vsako odigrano sekundo v njihovem dresu,<< je povedal Tierney, ki je s Celticom osvojil štiri zaporedne naslove prvaka v Scottish Premiershipu.

V njegovih osmih mesecih pri Arsenalu je Tierneyja izjemno navdušil napadalec Gabriel Martinelli, za katerega Škot verjame, da lahko postane eden najboljših. 18-letni Brazilec je zabil 10 zadetkov v vseh tekmovanjih v tej sezoni, od tega tri v Premier ligi v svoji debitantski sezoni.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]