ARSENAL

Arsenal v Parizu do zelo pomembne točke

PSG 1-1 Arsenal (Cavani; Sanchez)


Daviud Ospina je danes z nekaj izjemnimi posredovanji reševal Arsenal. vir: twitter
David Ospina je danes z nekaj izjemnimi posredovanji reševal Arsenal. vir: twitter

Pred nekaj minutami se je zaključil prvi igralni dan nove sezone Lige Prvakov. Na sporedu bi morali biti tudi dve tekmi angleških predstavnikov, a je bilo srečanje med Manchester Cityjem in Borussio M. prestavljeno zaradi hudega deževja. Tako so oči otoške javnosti ostale uprte le v Pariz, kjer je tamkajšnji PSG pričakal londonski Arsenal.

V prvi polčas so bolje krenili domači, ki so povedli po vsega nekaj sekundah, ko je po lepi podaji Serga Aurierja z glavo natančno meril Cavani. David Ospina, ki je danes tudi nekoliko presenetljivo dobil prednost pred Cechom, je bil brez možnosti. V nadaljevanju prvega dela je imel Urugvajec še dve zares izjemni priložnosti, a ju ni znal izkoristiti. Arsenal se je nekajkrat znašel pred vrati domačinov, a topničarji na gol Areole niso ustrelili niti enkrat samkrat.

Začetek drugega dela igre nam je ponudil podobno stanje kot v prvem polčasu, bistveno nevarnejši je bil PSG, ki si je znova priigral obilo lepih priložnosti, a Cavani in druščina jih niso znali izkoristiti. Kazen je prišla v 78. minuti. Ozil je lepo zaposlil Iwobija, ki je močno ustrelil, Areoli je strel še uspelo odbiti, “olupek” pa je v mrežo domačih zabil Sanchez, po praktično prvi resni priložnosti Arsenala. Tik pred koncem tekme se je iz oči v oči z domačim vratarjem znova znašel Iwobi, a Nigerijec lepe priložnosti ni znal izkoristiti. V sodnikovem podaljšku pa sta po neumnosti rdeč karton prejela domači Marco Verratti in gostujoči Olivier Giroud, ki je v igro vstopil v drugem polčasu.

V skupini A, kjer nastopa Arsenal, imajo vse 4 ekipe po eno točko, saj se je tudi druga tekma Basel-Ludogorets končala z identičnih 1:1.

 

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
JB