PREMIER LEAGUE

Premierligaši z do 30% nižjimi plačami

Premierligaši bodo svojim igralcem predstavili predlog o znižanju plač za 30 odstotkov, z namenom da zavarujejo klub do nadaljevanja sezone.


Vsi klubi so se strinjali s predlogom, da igralcem zmerno znižajo plače, saj bodo tako pokrili vse stroške v času izbruha koronavirusa. Premier liga bo združenju nižjeligašev (EFL) in Nacionalni ligi poslala pomoč v višini 125 milijonov funtov, da bodo lažje izpeljali svoja tekmovanja. 20 milijonov funtov pa bodo namenili tudi zdravstvenemu sistemu (NHS), čigar osebje vsak dan tvega svoja življenja v boju s koronavirusom. Prav tako Premier liga želi zaključiti tako ligaško kot tudi FA pokalno tekmovanje, ligaški pokal pa je že zaključen – osvojili so ga nogometaši Manchester Cityja.

EFL in zveza žemskih tekmovanj v Angliji so prekinila vsa tekmovanja za nedoločen čas, kar pomeni, da ni znano kdaj se bo nogomet v Angliji zopet igral. V teh težkih časih so igralci načeloma naklonjeni zmanjšanju plač, prav tako jih j veliko že ponudilo finančno pomoč, sedaj pa so še klubski kapetani, na čelu z Jordanom Hendersonom, kapetanom Liverpoola, razpravljali o dobrodelni akciji. Vsa zbrana sredstva pa bi namenili NHS-ju.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]