TOTTENHAM

Heung-Min Son v vojsko

Zvezdnik Tottenhama Heung-Min Son mora v času prekinitve sezone zaradi koronavirusa opraviti štiritedensko vojaško služenje v domovini.


Napadalec Tottenhama Heung-Min Son se je izognil 21-mesečnemu obveznemu služenju vojaškega roka v Južni Koreji, potem ko je z državno reprezentanco na Azijskem prvenstvu leta 2018 osvojil zlato kolajno. V Južni Koreji zakon veleva, da morajo vsi pred dopolnjenim 28. letom starosti odslužiti 21 mesecev vojaške dolžnosti, razen če si prislužijo izjemo. To izjemo si je Heung-Min Son prislužil pred dvema letoma, a kljub temu mora odslužiti skrajšan štiritedenski režim.

Sedaj, ko je nogometna sezona prekinjena, se je Son prejšni teden odpravil v domovino, da odsluži svojo državljansko dolžnost. V nedeljo je s starši prispel v Seoul in se takoj odpravil v 14-dnevno karanteno. To je že druga karantena v kateri je Son, saj je eno prestal že v februarju, ko se je v Južno Korejo vrnil na operacijo zlomljene roke. Son bo bil bitko s časom, saj si neizmerno želi opraviti svojo dolžnost še pred ponovnim začetkom sezone.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 1 Povprečje: 5]