TOTTENHAM

Tottenham se ozira za vezistom

Tottenham se znova zanima za Francoza v vrstah Valencie, Geoffreyjem Kondogbio, saj Mourinho ni zadovoljen s svojo izbiro na sredini igrišča.


Trener Tottenhama Jose Mourinho je za Kondogbio poslal svoje skavte, ki so že dalj časa navdušeni nad Francozom, ki se najbolje znajde na mestu defenzivnega vezista, in podrobno spremljajo njegov razvoj skozi sezono. Tottenham je svoje skavte prvič za Kondogbio poslal leta 2017, ko so začeli iskati zamenjavo za Mousso Sissokoja, ki pa je trenutno prav tako poškodovan. Geoffrey Kondogbia, ki je v preteklosti nosil majico Monaca in milanskega Interja, je zelo visoko na seznamu želja Joseja Mourinha, ki je javno kritiziral predstave svoje vezne linije, še posebej Tanguyja Ndombeleja.

Nadaljno spremljanje Francoza je omejil trenutni fenomen coronavirusa, nogomet v Španiji pa se ustavljen za naslednja dva tedna oz. približno toliko kot Premier liga, a ta dva datuma bi se lahko še krepko zavlekla glede na okoliščine. Če se sezona ne bo nadaljevala bodo klubi morali poleti poslovati glede na videno do tega trenutka. Prestopni rok se odpre 10. junija.

Mourinho je že januarja želel okrepiti vezno linijo in se takrat zanimal tudi za vezista Southamptona in bivšega nogometaša Bayerna, Pierra Emila Hojbjerga. Geoffrey Kondogbia se je Valencii pridružil leta 2018 za slabih 20 milijonov funtov, pred tem pa uspešno zastopal barve Interja na posoji iz Monaca. Zanj se poleg Tottenhama zanima tudi Carlo Ancelotti pri Evertonu.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]