ARSENAL

Pregled zasedbe Arsenala pred začetkom nove sezone

Brez naslova


Tokrat vam bomo v prispevku bolj podrobno predstavili stanje pri londonskem Arsenalu, ki morda velja celo za največjo neznanko pred začetkom nove sezone. Arsene Wenger se je namreč tudi letos striktno držal svoje politike (ne)zapravljanja denarja in je tako na Emirates od prvokategornikov pripeljal le švicarskega vezista Granita Xhako ter dva mlada upa za prihodnost Takumo Asana in Roba Holdinga.

V lanski sezoni je Arsenal pokazal, da lahko tudi brez dražjih okrepitev konkurira za naslov prvaka (topničarji so sezono zaključili le za prvaki iz Leicestra), a bo letos ob bistveno boljši konkurenci Sanchezu in druščini ta dosežek mnogo težje ponoviti ali celo izboljšati. Topničarji se niso, za razliko od svojih največjih tekmecev, na veliko krepili, dodano vrednost bi lahko predstavljal le Granit Xhaka, ki je lani blestel v nemški Bundesligi. Za resno spogledovanje z naslovom prvaka Londončanom zagotovo manjka še nekaj igralske širine. Nov napadalec in še en centralni branilec bi topničarjem v trenutni situaciji zagotovo prišla še kako prav.

Statistika iz lanske sezone:

Brez naslova

Pred novo sezono se Arsene Wenger bolj kot z morebitnimi nakupi ukvarja s poškodbami, ki že tradicionalo rade pestijo njegove varovance. Za prvo tekmo sezono proti Liverpoolu tako manjkajo trije najbolj uveljavljeni centralni branilci (Mertesacker in Gabriel zaradi poškodbe, Koscielny zaradi dopusta po EURU), hkrati pa Wenger ne more računati na niti enega pravega napadalca. Welbeck je znova poškodovan, Asano zastopa Japonsko na Olimpijadi, Giroud pa tako kot Koscielny še počiva po dolgem evropskem prvenstvu. Proti Redsom bomo v napadu videli enega od trojice Walcott, Akpom, Alexis, v zadnji vrsti pa bosta najverjetneje Monrealu na levi in Bellerinu na desni strani v sredini pomagala Callum Chambers in Rob Holding.

Ekipa Arsenala za prihdnjo sezono (brez morebitnih okrepitev)

Brez naslova

Na prvenstvenih tekmah lahko v vratih pričakujemo Petra Cecha, ki je lani pokazal, da kljub letom še ni za staro šaro. Pokalne drobtinice pa bo najverjetneje pobiral Kolumbijec Ospina.

Ko se bo iz dopusta vrnil Koscielny, ne bo dvoma, kdo bo glavni poveljnik Arsenalove obrambe, prav tako se nezamenljiva zdita oba bočna branilca Monreal in Bellerin, bo pa zato bolj zanimivo videti, komu bo namenjena vloga drugega osrednjega branilca. Glavna konkurenta sta seveda dalj časa poškodovana Mertesacker in Gabriel, zato bi lahko, v primeru dobrih predstav na začetku sezone, njihov položaj prevzel nekdo od dvojice mladih angleških upov Holding, Chambers.

V sredini lahko od začetka sezone kot defenzivni dvojec pričakujemo navezo Xhaka-Cazorla, Španca pa bi znal ob vprašljivi formi hitro zamenjati bistveno bolj defenzivni Coquelin. Glavni kreator igre bo tako kot lani Mesut Ozil, na krilih pa bi znala od začetka sezona zaigrati Alexis Sanchez in mladi Alex Iwobi, ki je v zaključku lanske sezone dokazal, da lahko stopi v velike čevlje svojega slavnega strica Jay-Jaye Okoche.

V napadu bo glavni adut Arsena Wengerja znova njegov rojak Olivier Giroud, ki sicer zmore zabiti od 15 do 20 zadetkov na sezono, a bi v napadu zagotovo rabil vsaj adekvatno zamenjavo. Prav za omenjeno vlogo je bil dve sezoni nazaj na Emirates pripeljal Danny Welbeck, ki pa ga vse od takrat konstanto mučijo poškodbe.

Verjetna prva postava

Brez naslova

V uredništvu Premier League Slovenija smo mnenja, da Arsenal letos ne more poseči po boju za naslov, lahko pa pristaši topničarjev znova računajo na uvrstitev v Ligo Prvakov.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
JB