ARSENAL

Arsenal v pogovorih za Disasija

Arsenal je v resnih pogovorih za branilca Reimsa Axela Disasija, ki je ocenjen na približno 15 milijonov funtov. Topničarji mlademu branilcu ponujajo petletno pogodbo.


Topničarji so že decembra poslali ponudbo za branilca Reimsa, a so jih Francozi zavrnili, čeprav 22-letnemu branilcu naslednje poletje poteče pogodba. Sedaj so se pri Reimsu odločili, da ga poleti prodajo, saj bi v nasprotnem primeru Disasija tvegali izgubiti brez odškodnine. Disasi, ki je bil član reprezentance Francije do 20 let, ima tudi državljanstvo Republike Kongo in je bil na radarju Arsenala že od začetka sezone. V trenutni sezoni je bil ključni člen obrambe Reimsa, ki je letos na 28 tekmah v Ligue 1 prejela le 21 zadetkov. Le Real Madrid je prejel manj zadetkov v najboljših petih evropskih ligah.

Prihod 22-letnega branilca bi še bolj osvežil ekipo Mikela Artete, saj na Emirates naslednjo sezono prihaja še William Saliba, ki je sicer za 27 milijonov funtov prestopil v Arsenal že lani, a se takoj vrnil v Saint-Etienne na enoletno posojo. Odškodnina za Disasija naj bi znašala okoli 15 milijonov, saj Topničarji poleti ne bodo razpolagali z velikim proračun. Arsenal je v sezoni 2018/19 zabeležil več kot 27 milijonov funtov izgube. Klub, ki trenutno zaseda deveto mesto v Premier ligi, bi lahko prodali še največje zaslužkarje kot sta Pierre-Emerick Aubameyang in Mesut Ozil, da bi lahko omogočil prihod nekaterih tarč prestopnega roka.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]