PREMIER LEAGUE

Sezona 2020/21 šele oktobra?

Pandemija koronavirusa je sprožila vsesplošno prekinitev profesionalnih športov po svetu. Kot varnostni ukrep pa se poleg trenutne sezone odlašajo tudi prihodnje sezone.


Premierligaški klubi se bojijo, da se bo sezona 2020/21 pričela šele oktobra. Kdaj oz. če sploh se bo nadaljevala trenutna sezona, pa se glavni možje Premier lige še dogovarjajo. Vodstvo lige se bo sestalo s predstavniki vseh dvajsetih prvoligašev prek videokonference, kjer bodo razpravljali o vsem razponu težav, ki jih nogometu povzroča pandemija koronavirusa. To vključuje predvsem pogajanje klubov z igralci glede znižanja plač in rešitve glede pogodb, ki igralcem potečejo 30 junija. Trenutno Angleška nogometna zveza predvideva, da se bo Premier liga nadaljevala 6. junija, ki se bo seveda odigrala za zaprtimi vrati.

Vsa profesionalna nogometna tekmovanja v Angliji so bila suspendirana že od 14. marca za nedoločen čas. Sezona se bo nadaljevala šele, ko bo to popolnoma varno, čeprav je zveza odločena, da bo prvenstvo zaključila ne glede na to koliko časa bi to trajalo. Zaenkrat ni dogovorjeno, do kdaj morajo biti tekme odigrane, a klubom in vodstvu lige grozijo pravne sankcije, če se prvenstvo ne bo dokončalo do 30. junija. Večina klubov je že sprejela dejstvo, da se bo sezona le stežka zaključila pred začetkom naslednje sezone, ki je načeloma planiran drugi teden avgusta. Po trenutnih predvidevanjih naj bi se trenutna sezona končala šele sredi septembra, kar bi pomenilo, da se bo sezona 2020/21 nadaljevala šele oktobra.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]