OSTALI KLUBI

Newcastle Benitezu ponudil mesto trenerja

Newcastle United je na robu prodaje. PCP Capital Partners s podporo saudijskega kapitala namerava prevzeti klub s 300 milijonsko investicijo.


odoči lastniki so položaj glavnega trenerja ponudili Rafaelu Benitezu, ki je v lanski sezoni že opravljal to funkcijo, poleti pa se je preselil na Kitajsko, kjer vodi Dalian Yifang. Novica, da Mike Ashley prodaja klub je bila glasba za ušesa navijačev, ki že dolgo časa čakajo na boljše čase na St. James`s Parku. Vendar bi ta prevzem pomenil konec za Steva Bruca na trenerskem stolčku Srak. Bruce ni bil ravno popularna menjava za Rafaela Beniteza, saj je v preteklosti vodil zaprisežene rivale iz Sunderlanda. Klub je v letošnji sezoni pripeljal na 13. mesto na premierligaški lestvici, a Newcastle je pri dnu lestvice, kar se tiče doseženih zadetkov.

Rafael Benitez je prioriteta bodočih lastnikov za prevzem dirigentske palice na St. James`s Parku, prav tako pa mu bodo omogočili še dodatna pooblastila. Med drugim si bo Benitez lahko sam izbral športnega direktorja, če bo sprejel ponudbo in znova prevzel Newcastle United. Pred časom smo že poročali, da bi Newcastle lahko prevzel tudi priznani italijanski strateg Massimiliano Allegri, prav tako pa sta med kandidati tudi Steven Gerrard in Mauricio Pochettino. Rafael Benitez je svoj največji uspeh dosegel z Liverpoolom, ko je v sezoni 2004/05, v velikem probratu proti AC Milanu, osvojil Ligo Prvakov.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]