OSTALE NOVICE

Presenečenje Gorenc-Stankovića!

Pred sobotnim 17. kolom je Jon Gorenc-Stanković za Huddersfield Town v championshipu odigral zgolj minuto proti Rotherhamu ter bil še trikrat v kadru ekipe iz Zahodnega Yorkshira, vse ostale tekme je lahko spremljal zgolj s tribune. Tokrat pa se je trener David Wagner odločil za spremembo. 20-letnega Ihančana je uvrstil kar v začetno enajsterico na gostovanju pri Cardiff Cityju.


vir: twitter
vir: twitter

Tekma se je na žalost končala s porazom gostov (3:2), zaradi česar je Huddersfield zdrsnil na 4. mesto. A 45-letni ameriško-nemški strokovnjak na klopi angleškega drugoligaša je vseeno pohvalil slovenskega mladega reprezentanta: »Jon je bil na svojem debiju pri 20 dober. Bil je tudi robusten ob prekinitvah, ki so naša velika slabost. To, kar je šlo narobe danes, je šlo narobe še proti Prestonu in Fulhamu.« Glede na besede Wagnerja lahko pričakujemo več priložnosti za Gorenc-Stankovića tudi v nadaljevanju sezone.

Drugi Slovenec v angleški 2. ligi Timi Max Elšnik je bil tudi tokrat izven kadra Derby Countryja. Ovni so sicer dosegli 3. zaporedno zmago – s 3:0 je padel Rotherham – in se povzpeli na višjo polovico lestvice.

Ligo nižje v dresu Bradforda Cityja nastopa Haris Vučkić, ki se je po lažji poškodbi gležnja vrnil v zasedbo, a si je poraz s 3:0 pri Southendu zgolj ogledal s klopi. V povezavi s počitkom pretekli vikend, je prišla v javnost izjava Stuarta McCalla, trenerja rdeče-zlatih: “Nekateri bi zamolčali težave, se usedli na klop in vzeli denar za prisotnost v ekipi. Pretvarjali bi se, da je vse v redu, toda Haris je bil dovolj pošten in je iskreno priznal, da ima težave.” Vsekakor pohvalna poteza Domžalčana, ki je pokazal, da ni le dober nogometaš ampak tudi človek.

V Angliji si kruh služi še en nogometaš s sončne strani Alp. Žan Benedičič je član Leyton Orienta, ki nastopa v League Two, a tokrat Benedičiča žal ni bilo v kadru za ligaško tekmo proti Blackpoolu. Po porazu z 1:2 se njegova ekipa nahaja zgolj še točko nad območje izpada.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]