MANCHESTER CITY

Yaya Toure: “vedel sem…”

Za nekatere že pozabljeni vezist Manchester Cityja Yaya Toure je bil prepričan, da se bo vrnil v načrte Pepa Guardiole. Včeraj je 33-letnik končno dočakal debi v tej sezoni in že takoj navdušil navijače “meščanov”.


vir: YouTube
vir: YouTube

Septembra letos je strateg Manchester Cityja Pep Guardiola reprezentantu Slonokoščene obale dejal, da se v prvi ekipi ne bo znašel, dokler se mu nebo opravičil za komentarje, ki jih je  izrekel njegov agent Dimitri Seluk. Slednji je namreč dejal, da je bil Toure “ponižan” s strani Pepa, po tem ko ga 45-letni Španec ni uvrstil v ekipo za nastope v Ligi Prvakov. Toure se je na nesporazume v preteklosti nedolgo nazaj le odzval, kar pa je bilo očitno dovolj, da Guardiola znova računa nanj.

33-letnik vrnitve na premierligaške zelenice ni mogel izkoristiti bolje, kajti včeraj je proti Crystal Palacu dosegel dva zadetka in s tem poskrbel, da so “Meščani” domov odnesli vse tri točke. Toure je za angleške medije po včerajšnji izjemni predstavi izjavil: “Vedno je bil odličen z mano, vedno me je podpiral. Zmeraj si želim biti v ekipi, da lahko pomagam svojim soigralcem. Jaz sem profesionalec, ki želi vedno izboljšati svojo igro. Psihično sem bil pripravljen in vedel sem, da me bo moj trener nekega dne spet potreboval. Navkljub težavam moraš vedno ostati profesionalen.”

Guardiola, ki je z vpoklicem Toureja imel možnost spočiti v zadnjem času izjemnega Gundogana, je bil po koncu včerajšnje tekme več kot navdušen s prispevkom igralca, ki ga je nekoč treniral tudi v Barceloni. Španec je dejal: “V ekipi imamo novega igralca. To je pravo darilo, da sredi sezone dobiš še enega odličnega igralca. On je del zgodovine tega kluba, je velika osebnost in njegovi soigralci ga zares zelo cenijo.”

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]