MANCHESTER UNITED

Real Madrid steguje lovke v Premier ligo

Real Madrid znova načrtuje novo ponudbo za Španca Davida De Geo, ki je bil že večkrat na pragu prestopa v Beli balet.


Trener Real Madrida Zinedine Zidane ostaja velik navdušenec vratarja Manchester Uniteda in ga želi pripeljati na Santiago Bernabeu, kjer bi zamenjal Thibauta Courtoisa. Slednji sicer zadnje časa izboljšuje formo, a je zelo slabo pričel svojo kariero v Realu, saj je prvo sezono prejel 36 zadetkov na 27 tekmah. Novo sezono je odprl po vzoru stare, a se s časom ustalil kot prvi vratar Belega baleta. Zidane ga kljub temu želi zamenjati z De Geo, ki pa prav tako ni več tako zanesljiv kot zadnje sezone, ko je reševal Manchester United pred še večjimi razočaranji.

Manchester United bi za De Geo zahteval približno 70 milijonov funtov, saj je 29-letni Španec septembra podpisal novo pogodbo, ki mu nanese kar 375 tisoč funtov na teden. Real Madrid je eden redkih klubov, ki si lahko privoščijo njegovo plačo in odškodnino, medtem ko bi ga pri Unitedu utegnili izpustiti iz rok ter ga zamenjati z Deanom Hendersonom, ki letos blesti pri Sheffield Unitedu.

De Gea je bil na pragu prestopa v Real Madrid poleti leta 2015, a je prestop propadej, saj je papirologija ni prispela pravočasno zaradi težav s faksom. Španec se je Manchester Unitedu pridružil leta 2011 iz Realovega mestnega tekmeca Atletica. Za Rdeče vrage je nastopil 393-krat in bil skozi leta smatran za najboljšega vratarja na svetu.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]