FOKUS OSTALI KLUBI

‘Riyada Mahreza sem moral prepričati, da Leicester ni ragbi ekipa’

Riyad Mahrez je bil eden ključnih nogometašev Leicestra v šampionski sezoni 2015/2016. Alžirca je iz francoskega Le Havra v klub pripeljal vodja skavtinga lisic Steve Walsh, ki je za The Athletic razkril zanimivo anekdoto, kako mu ga je na Otok sploh uspelo zbaviti.


Riyad Mahrez v času, ko je nastopal za Le Havre. Foto: Twitter

Riyad Mahrez je za Leicester podpisal v zimskem prestopnem roku leta 2014, in sicer za dobrih 500 tisoč evrov. Pred tem je nastopal za francoskega drugoligaša Le Havre, kjer ga je opazil oglednik Leicester Cityja Steve Walsh. “Odšel sem v Francijo, da bi si pobližje ogledal Ryana Mendesa, a nisem bil tako navdušen. Mojo pozornost je bolj pritegnil nadarjeni mladenič, s katerim sem po tekmi stopil v stik. Predstavil sem se mu, nato pa sem ga v naslednjih tednih še večkrat obiskal,” je za The Athletic razkril Walsh. 

“Ko sem mu prvič povedal, da bi ga rad pripeljal v Liecester, ni vedel niti, v kateri ligi ta klub sploh nastopa. Nato sem ga moral prepričati, da gre za čisto pravo nogometno ekipo, in ne za eno od angleških ragbi moštev. Tedanjemu direktorju kluba Terryju Robinsonu sem naročil, da mora prestop izpeljati ne glede na zahteve Le Havra. Na koncu smo se dogovorili za pol milijona evrov, kar niti ni tako slabo. Še posebej, če vemo, da smo ga kasneje prodali za 67 milijonov,” je zaključil eden najboljših angleških lovcev na mlade talente.

Walsh je od začetne enajsterice, ki je leta 2016 slavila naslov v Premier League, k Leicestru namreč pripeljal kar deset od 11 nogometašev. Edini, ki je bil v klubu že pred njegovim prihodom, je bil Kasper Schmeichel

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 3 Povprečje: 5]
JB