FOKUS LIVERPOOL

Liverpoolčani stres premagujejo s pomočjo surferja

Liverpool je v lanski sezoni osvojil Ligo prvakov, v domačem prvenstvu pa le za las ostal brez naslova prvaka. Navijači bodo tako v prihajajoči sezoni zagotovo še zahtevnejši, kar igralcem in strokovnemu štabu prinaša dodaten pritisk. In kako se z njim spopasti?


Jurgen Klopp je očitno našel rešitev. Pred začetkom sezone je namreč organiziral trening dihalnih tehnik, ki ga je vodil njegov sonarodnjak ter eden izmed najboljših surferjev sveta Sebastian Steudtner. Igralci so se pod mentorstvom krotilca valov učili dihalnih tehnik sproščanja, katere pomagajo premagovati pritisk, ki ga prinaša igranje na najvišjem nivoju.

O pritisku je v enem izmed intervjujev pred sezono spregovoril Andy Robertson, ki je priznal, da bo v letošnji sezoni zahtevno izpolniti vsa pričakovanja navijačev, a da se celotna ekipa zaveda zmožnosti ponovitve lanske sezone, zraven pa si seveda želimo dodati še naslov angleških prvakov.

Po besedah igralcev je trening prinesel pozitivne spremembe, a prave učinke tehnike umirjanja bomo verjetno lahko ocenjevali šele čez nekaj mesecev, ko se bo iz tedna v teden pritisk večal.

Sebastian Steudtner velja za enega najboljših surferjev sveta. vir: Twitter
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 3 Povprečje: 4.3]