CHELSEA OSTALI KLUBI

Se bo Chelsea izognil še eni blamaži?

Za klubom iz zahodnega dela Londona je vsekakor zelo vihravo obdobje. V Premier League so v nizu dveh zaporednih visokih porazov, ki sta prišla vse prej kot pričakovano. Sprva je na Stamford Bridgeu slavil desetouvrščeni Bournemouth, in sicer s kar 3:0, nato pa je štiri zadetke Chelseaju nasul še enajsti Watford. Danes “The Blues” gostijo zadnji WBA. Bo Contejeva nočna mora končno prekinjena? 


RAZLOGI ZA 

Italijanski strateg ima proti West Bromu zaenkrat 100% izkupiček. Na treh tekmah je vselej slavil, v teh 270 minutah pa njegovi varovanci še niso prejeli zadetka. V tej sezoni je 18. novembra Chelsea v gosteh slavil s kar 4:0. 

Conteju se je trenerski stolček po dveh porazih vedno bolj maje. Vir: skysports.com
Conteju se trenerski stolček po dveh porazih vedno bolj maje. Vir: skysports.com

“The Baggies” so v Premier League na gostovanju nazadnje slavili davnega 19. avgusta, ko so z 1:0 premagali Burnley. 

Andres Christensen je bil v letošnji sezoni steber obrambe Chelseaja. Njegova odsotnost na zadnjih dveh tekmah se je na igrišču zelo poznala. Danes se Danca ponovno pričakuje v prvi postavi. 

Na 23 medsebojnih tekmah v Premier League so londonski modri slavili kar 17-krat, medtem ko ima WBA vsega tri zmage. Vse so bile zabeležene na domačem Hawthornsu. 

WBA je na zadnjih 18 gostovanjih proti ekipam iz Londona slavil le dvakrat

RAZLOGI PROTI 

Evansa se je januarja povezovalo z odhodom v Arsenal in Manchester City, a naposled do prestopa ni prišlo. Vir: skysports.com
Evansa se je januarja povezovalo z odhodom v Arsenal in Manchester City, a naposled do prestopa ni prišlo. Vir: skysports.com

V gostujočo ekipo se vračajo trije zelo pomembni členi. To so Jonny Evans, Kieran Gibbs in Grzegorz Krychowiak. 

Alan Pardew je na Stamford Bridgeu slavil z dvema različnima ekipama (Crystal Palace, Newcastle). Če bo tudi danes domov odnesel tri točke, bo postal prvi trener, ki je Chelsea na gostovanju premagal s tremi različnimi moštvi.

Zaradi težav Alvara Morate bo v prvi postavi verjetno začel Olivier Giroud. Francoz je v majici Arsenala sicer večkrat pokazal, da zna zabijati, a bi mu tokrat težavo lahko predstavljala neuigranost z novimi soigralci. 

Tekma se začenja ob 21:00, njen razplet pa boste lahko spremljali na naši Facebook strani. 

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
JB