OSTALE NOVICE

Sodnik priznal napako na Londoskem derbiju

Premierligaški sodnik David Coote priznal napako na derbiju med Chelseajem in Tottenhamom.


Premierligaški sodnik David Coote, ki je bil na mestnem derbiju med Chelseajem in Tottenhamom zadolžen kot VAR (video asistant referee), ta vikend ni dobil dodeljene vloge delilca pravice v Premier ligi. Coote, ki je že leta sodnik v najelitnešji angleški nogometni ligi, se je posul s pepelom ter priznal svojo napako, saj bi moral glavnemu sodniku sporočiti naj nogometašu Tottenhama Giovaniju Lo Celsu pokaže rdeči karton, saj je grdo stopil na nogo branilcu Chelseaja Cesarju Azpilicueti.

Asistenti v VAR sobi so si vzeli kar nekaj časa ter situacijo pregledali z vseh zornih kotov in se na koncu odločili, da se Lo Celsu ne pokaže rdeči karton, saj so bili mnenja, da Argentinec ne bi moral nikamor drugam stopiti, kot pa Špancu na nogo. Lo Celso ni prejel niti rumenega kartona.

David Coote je znova napravil napako na tekmi med Manchester Cityjem in Leicester Cityjem, ko ni dosodil enajstmetrovke za Lisice, ko je Kevin De Bruyne precej očitno igral z roko v svojem kazenskem prostoru. Zanimivo, kljub tem dvema napakama je David Coote član sodniške ekipe za finale ligaškega pokala, ki bo v nedeljo na Wembleyu med Aston Villo in Manchester Cityjem.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]