OSTALE NOVICE OSTALI KLUBI

Rafa Benitez in preporod Newcastle Uniteda

toon-1
vir: http://www.dailymail.co.uk/ Po katastrofalnem nizu rezultatov v lanski sezoni, so navijači zahtevali odstop Steva McClarna

Še pred nekaj meseci so se nad St. James Parkom zgrinjali črni oblaki, Newcastle se je kljub velikim poletnim okrepitvam (Wijnaldom, Mitrovic,..) nahajal na mestih, ki sodijo v drugo ligo. Pod vodstvom Steva McClarna je Newcastle igral slab, očem nevtralnega ljubitelja zelo nezanimiv nogomet, hkrati pa je le redko zbiral točke. Posledica tega je bila McClarnova odpustitev 11. marca 2016.


Newcastle United je kaj hitro imenoval novega stratega, to je postal veliki Rafa Benitez, bivši trener Liverpoola, Real Madrida in Napolija. Newcastle je takoj igral boljši nogomet, začel zbirati točke, a na koncu tudi to ni bilo dovolj. Rafa Benitez je na St. James Park prišel prepozno in klub, ki je pred sezono ciljal na mesta, ki vodijo v evropska tekmovanja, je izpadel v Championship.

Navijači so po zadnji tekmi sezone na ves glas prepevali pesmi Rafi Benitezu, v želji,da Španec podpiše novo pogodbo in ostane v klubu tudi v prihajajoči sezoni. Kar precej so se načakali, nato pa je pred začetkom nove sezone na plan prišla novica, ki je razveselila vse navijače – Rafa Benitez je podpisal novo triletno pogodbo.

Na ta za navijače srak zagotovo poseben dan je Rafa izjavil: “Želel sem si podaljšati pogodbo, saj si Newcastle zasluži mesto v Premier League. Vrnili ga bomo tja, skupaj!”

toon-army
vir: http://www.dailymail.co.uk/ Rafa Benitez je takoj po prihodu postal zelo popularen in priljubljen med svojimi navijači

Revolucija Rafe Beniteza se je začela že na prvi dan prestopnega roka, iz Bourenmoutha je prispel ‘winger’ Matt Ritchie, čez nekaj ur je bil uradno potrjen še Gayle. Prišlo je še več novih igralcev, odšlo pa je nekaj nosilcev igre, ki jih je Benitez nadomestil z zelo izkušenimi igralci.

Nova era v zgodovini Newcastle Uniteda se ni začela najbolje, prvih nekaj krogov je Newcastle v Championshipu izgubil, nato so se varovanci Beniteza bolje spoznali, kemija v ekipi je bila vse boljša in prišle so tudi prve zmage. Sedaj po že štirinajstih krogih, ‘The Toon’ tiči na prvem mestu v drugi ligi, zadeli so že kar trideset zadetkov, od tega kar enajst Gayle (samo v ligi), le trikrat so izgubili in enkrat remiziral in so nepremagani na zadnjih šestih tekmah, na katerih so varovanci Beniteza zadeli (POZOR) kar dvajset zadetkov!

toon-1
vir: http://www.dailymail.co.uk/

Velja omeniti tudi izjemno obiskanost tekem na St. James Parku v tej sezoni, najmanj se je gledalcev (v ligi) doma zbralo proti Brightonu (49,196), največ pa proti Ipswich Townu (kar 51,963), omembe vreden pa je tudi podatek, da je Newcastle razprodal prav vsa ligaška gostovanja v tej sezoni (na gostujoče tekme odhaja tudi po 5000 ali celo 6000 navijačev; samo za primer danes jih na gostovanje v Preston potuje 5,626) Če bodo varovanci Rafe Beniteza ohranili ta izjemen niz, se za vrnitev ‘Magpiesov’ med elito ni potrebno bati!

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]