MANCHESTER UNITED

Solskjaer odpisal pet nogometašev

Trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solksjaer je pripravljen prodati pet varovancev, v sklopi prenovitve ekipe, ki jo načrtuje to poletje.


Lokalni poročevalci poročajo, da je strateg Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer razkril seznam nogometašev, ki jih želi prodati in bodo poleti najverjetneje zapustili Old Trafford. Na tem seznamu so se znašli Phil Jones, Jesse Lingard, Andreas Pereira, prava tako pa tudi Alexis Sanchez in Chris Smalling, ki trenutno preživljata posoje v Serie A. S tem si bo Solskjaer zagotovil prostor v ekipi in finančno moč.

Phil Jones je v klubu že od leta 2013 in Sir Alex Ferguson ga je označil za velik potencial in bodočo klubsko legendo, a tega Jones ni opravičil. Jesse Lingard je odlčno začel svojo pot na Old Trafordu, v zadnjih sezonah pa izgubil mesto pri Rdečih vragih, saj na igrišču ni doprinesel učinka, ki se od njega pričakuje. Andreas Pereira je letos nastopil kar 37-krat, a podobno kot Lingard ni izpolnil pričakovanj trenerja Solskjaerja. Chris Smalling uživa življenje v Rimu, kjer je našel pravo formo in je eden boljših branilcev lige, zato je precej verjetno, da se bo Anglež poleti redno preselil v Romo. Alexis Sanchez nima enake sreče kot Smalling in se v Italiji ni izkazali ter posledično ni prislužil podaljšanja, zato bo Manchester United čakal velik izziv, da Čilencu najde snubca, še posebej zaradi njegove tedenske plače, ki znaša kar astronomskih 400 tisoč funtov.

United bi z zbranim denarjem financiral tako željeni prestop Jadona Sancha iz Borussie Dortmunda v Teater sanj, prav tako pa resno ciljajo na Jamesa Maddisona in Jacka Grealisha. Za slednjega se je po incidentu s prometno nesrečo zanimanje nekoliko omehčalo, a kot kaže ne popolnoma.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 1 Povprečje: 5]