ARSENAL MANCHESTER CITY

VIDEO: Cityju ligaški pokal!

Arsenal 0-3 Manchester City (Aguero, Kompany, David Silva)


#AFC: Ospina, Bellerin, Chambers (Welbeck), Mustafi, Koscielny, Monreal (Kolašinac), Xhaka, Wilshere, Ramsey (Iwobi), Ozil, Aubameyang

#MCFC: Bravo, Walker, Kompany, Otamendi, Danilo, Fernandinho (Bernardo Silva), Silva, Gundogan, De Bruyne, Sane (Jesus), Aguero (Foden)

Stavnice so pred začetkom tekme v vlogo velikega favorita pričakovano postavljale Manchester City in niso se zmotile. Kljub temu da je imel Arsenal prvi na srečanju veliko priložnost prek Aubameyanga, smo v nadaljevanju spremljali bolj ali manj enosmerni promet proti vratom Ospine. Kolumbijec je prvič klonil v 18. minuti, ko si je obramba topničarjev, predvsem Mustafi, privoščila veliko napako in Aguero je imel prosto pot do zadetka. Takoj v drugem delu je po kotu zabil še Kompany, tekmo pa je 65. minuti odločil David Silva.

Pri klubu iz Manchestra danes ni bilo šibkega člena. Posebej so se izkazali Kompany z nekaj odličnimi posredovanji in zadetkom, Aguero, ki je tudi danes potrdil izjemno strelsko formo, in pa hitronogi Leroy Sane, za katerega obramba Londončanov ni imela rešitve. Na drugi strani je Arsene Wenger danes po dolgem času poskusil s tremi osrednjimi branilci, kar pa se ni izkazalo za dobro potezo. Predvsem Mustafi in Koscielny sta kar nekajkrat izpadla naravnost smešno, nič bolje pa ni v sredini uspevalo Granitu Xhaki, ki je znova izgubil preveč žog.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
JB