ARSENAL

Wenger želi drugačne prestopne roke

Arsene Wenger je med zadnjim prestopnim rokom razjezil marsikaterega navijača Arsenala, hkrati pa postal tarča posmeha širše nogometne javnosti, saj je za njim še eno neuspešno nakupovalno poletje.


V svoje vrste je zvabil Seada Kolašinca ter Alexandra Lacazetta, na zadnji dan poletne tržnice pa pogorel pri prestopu Thomasa Lemarja. Kot največji uspeh si Wenger lahko šteje to, da je v klubu zadržal Alexisa Sancheza, a to je Pirova zmaga, saj je Čilenec javno izrazil nezadovoljstvo s Francozovo odločitvijo.
Pričakovati je, da bo Manchester City Sancheza ponovno skušal pripeljati januarja, ko se vrata nogometne tržnice zopet odprejo. Prav s tem pa ima strateg Topničarjev veliko težav, sam je namreč mnenja, da igralci, ki so bili poleti blizu prestopa, že oktobra začno gledati proti januarskemu prestopnemu roku ter s tem izgubijo koncentracijo za igro.

Brez naslova»Nogometaši, ki ne igrajo ali pa so v klubu ostali proti lastni želji, že oktobra začno znova razmišljati, kam bodo odšli januarja. To ni način, s katerim bi dokazovali, da se istovetijo s klubom,« je Wenger razkril svoje razmišljanje medijem ter nadaljeval: »Tu smo, da zabavamo ljudi in tega ne moreš storiti, če s klubom nisi na isti valovni dolžini. Le skupaj lahko kaj osvojimo, namesto da ob vsaki minuti, ko kaj ne gre po načrtih, razmišljamo o selitvi.«
»Mislim, da moramo pokazati nekaj razuma. Vsi se strinjamo, da je šport postal preveč posloven, a prav vsak lahko pomaga pri reševanju tega. Mi smo odgovorni za to igro.«

Wenger meni, da bi prej omenjenim situacijam lahko izognili z uvedbo nekaj novih pravil, prvo bi bilo ukinitev zimskega prestopnega roka, tako bi se igralci po zaprtju poletne tržnice osredotočili le na igranje nogometa, z morebitnimi prestopi pa bi se zopet ukvarjali šele po koncu sezone.

Druga sprememba, ki jo želi videti Francoz, pa je končanje poletnega prestopnega roka že pred začetkom sezone:
»V ekipi ne moreš imeti igralca, ki se pripravlja na tekmo, ob enem pa je štiri ure na telefonu ter se sprašuje ‘ali bom prestopil?’, ‘za koliko me bodo kupili?’, ‘ali moram oditi?’ To je preprosto nemogoče! Na igralcih je veliko pritiska, saj so dobro plačani. Želimo si, da bi se lahko vsaj normalno pripravili na tekmo, « je povedal izkušeni strateg, nato pa predstavil svojo rešitev: »Idealno bi bilo, da bi se prestopni rok končal 48 ur pred prvo tekmo prvenstva, nato pa ostal zaprt vse do konca sezone.«

Arsene Wenger seveda ni prvi in edini, ki je na dan prišel z dotičnim razmišljanjem. Predvsem v zaključku letošnje nogometne tržnice so mnogi strategi in vodilni možje klubov izrazili želje po spremembi prestopnega roka, a za zdaj ostaja le pri tem – željah. Mogoče se bo v prihodnosti na tem področju kaj spremenilo, do takrat pa bo moral Wenger z vsemi somišljeniki potrpeti in še naprej svoje igralce skušati zadržati v klubu tudi v januarju.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]