ARSENAL

Rodrigo menjava za Aubameyanga

Arsenal je poslal povpraševanje za napadalca Valencie Rodriga Morena, medtem ko se pripravljajo na izgubo Aubameyanga in/ali Lacazetta.


Pierre-Emerick Aubameyang ima pogodbo z Arsenalom le še do konca naslednje sezone in navijači se bojijo, da jim bo Gabonec ušel že po koncu te sezone. Prav tako pa je vprašljiva tudi prihodnost Alexandra Lacazetta, kogar naj bi Topničarji bili pripravljeni žrtvovati, da na Emirates pripeljejo Thomasa Parteyja. Z Atleticom bi tako opravili le menjavo igralcev, z možnostjo dodatka odškodnine. Glavni trener Arsenala, Mikel Arteta, je svoji ekipi za okrepitve naročil iskanje novega napadalca za naslednjo sezono in glavna tarča je 29-letni Rodrigo Moreno, ki trenutno brani barve španske Valencie.

Lastnik Valencie Peter Lim se pripravlja na velik finančni udarec, ki sledi vsem klubom zaradi pandemije koronavirusa, zato je pripravljen spustiti Rodriga z Mestalle. Španec ima odkupno klavzulo v višini 110 milijonov funtov, o čemer lahko pri Valencii (in tudi Arsenalu) lahko le sanjajo. Rodrigo bi lahko zapustil Mestallo za okoli 45 do 50 milijonov funtov, kar je več kot polovico manj od odkupne klavzule, a še vedno konkretna odškodnina. Španski napadalec je zelo vsestranski, saj lahko igra tako na širokih položajih v napadu, kot tudi v konici napada. V letošnji sezoni je zabil pet zadetkov za Valencio, tri za Španijo in dodal enajst klubskih asistenc.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]