ARSENAL

“Sanchez je lahko Arsenalov Luis Suarez!”

Arsene Wenger bo, kot poroča otoški Sky Sports, Alexisa Sancheza v prihodnje vedno bolj uporabljal v konici napda. No prav strateg “Topničarjev” pa je obenem dejal, da je lahko Alexis Arsenalov Louis Suarez.


Brez naslova
vir: dailycannon.com

Arsene Wenger bo, kot poroča ugledni otoški medij Sky Sports, Sancheza v prihodnje vedno bolj uporabljal v konici napda. No prav strateg “Topničarjev” pa je obenem dejal, da je lahko Alexis Arsenalov Louis Suarez.
Wenger je v tem prestopnem roku pod precejšnimi pritiski s strani navijačev svojega kluba. Slednji si namreč v ljubljenem klubu želijo videti novega napadalca in Arsenalu je, kot najverjetneje že veste, “spodletelo” pri vseh željnih okrepitvah. Med te lahko uvrstimo tudi dva napadalca, in sicer Vardyja ter Francoza Lacazetta.

Olivier Giroud, glavni napadalec “Topničarjev” na prvi tekmi nove premierligaške sezone ni igral, saj za tekmo še ni bil dovolj dobro pripravljen. Prav na tej tekmi pa je v konici napada zaigral Alexis Sanchez, a se tekma ni končala po željah domačih navijačev. Liverpool je namreč slavil s 4:3, kljub trem zadetkom svoje ekipe pa je bil Alexis Sanchez bolj kot ne odrezan od igre.
Ampak Arsene Wenger verjame, da ima Čilenec vseeno prave kvalitete za napadalca, prav tako to vlogo po novem prepisuje tudi Walcottu in mladeniču Chubi Akpomu.

“Ima podobne kvalitete kot Louis Suarez,” je dejal Wenger, ki je odličnega Urugvajca sicer pred leti skušal pripeljati na Emirates, a mu to ni uspelo. “Prav tako ima dober ‘timing’ in se odlično znajde okoli branilcev.”

Med drugim so otoški novinarji Wengerja vprašali, če lahko Sanchez dolgoročno zavzame mesto v konici napada, francoski strateg pa jim je dejal: “Mislim, da lahko. Menim, da je vredno poizkusiti, saj ima vse potrebne kvalitete. Na bočnih položajih porabi zares veliko energije, saj ga je polno po celotnem igrišču. No, prav to energijo, pa bi jaz porabil nekoliko bolj učinkovito v konici napada, saj se odlično znajde okoli branilcev nasprotne ekipe in kar je še bolj pomembno je to, da je odličen ‘finišer’. On je že igral centralnega napadalca v Barceloni in zakaj nebi še tukaj? Je tehnično izjemno kakovosten igralec.”

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]