ARSENAL

Mkhitaryan naprodaj

Arsenal je uradno najavil, da je Henrik Mkhitaryan naprodaj. Armenec trenutn sezono preživlja na posoji pri italijanski Romi, kjer je zelo zadovoljen.


Topničarji želijo s prodajo Henrika Mkhitaryana zbrati še nekaj dodatnih sredstev za letošnji prestopni rok, saj bo že tako skromno finančno stanje, ki ga Arsenal namenja za okrepitve, zaradi koronavirusa še manjše. Armenski vezist je letošnjo sezono preživel na posoji pri italijanski Romi, kjer je zbral 20 nastopov, kaj več so mu preprečile poškodbe, a na omenjenih nastopih je zabil štiri zadetke in dodal štiri asistence in s svojo igro navdušil vodilne može Rome, ki ga želijo odkupiti po koncu posoje.

Na 20 nastopih za Romo je zabil enako število zadetkov kot za Arsenal na 39 nastopih. Mkhitaryan je ocenjen na 10 milijonov funtov, a Roma je raje v zameno zanj pripravljena Arsenalu ponuditi igralca ter nekaj malega odškodnine. Topničarji pa se zavedajo vrednosti te prodaje, saj bi se hkrati znebili tudi njegove visoke plače, saj Armenec pri Arsenalu na teden prejema kar 180 tisoč funtov. Mkhitaryan je prav tako zelo srečen v Rimu, tam se mu je tudi rodil sin. Prav tako se je z Romo že dogovoril, da bo ostal dlje kot pa velja njegova posoja. Ali bo to ponovna posoja ali nakup pa bo znano kmalu, znano pa je, da je pripravljen razpoloviti svojo trenutno plačo, da bi lahko ostal pri Romi.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]