FOKUS PREMIER LEAGUE

Vse več klubov pristaja na nevtralna igrišča

Vse več premierligašev je pripravljeno prvenstvo odigrati na nevtrlnih igriščih, a le v primeru če se v tej sezoni nihče ne bo izpadel.


Prvoligaški klubi v Angliji so bili obveščeni o desetih možnih nevtralnih lokacijah, kjer bi lahko izpeljali trenutno sezono. Iz Brightona so že sporočili, da niso naklonjeni nevtralnim lokacijam, saj bi to vplivalo na celovitost angleške lige. Večina klubov z dna lestvice se je pritožila nad (ne)poštenostjo izvedbe v takšnih okoliščinah in menijo, da bi jim prednost domačega igrišča pripomogla k obstanku v ligi. Klubi so sprejeli dejstvo, da bodo morale biti tekme odigrane za zaprtimi vrati za nedoločen čas, kar seveda tudi na finančno plat.

Polege tega kako bi na igro vplivalo igranje na nevtralnih igriščih, klubi z dna lestvice razmišljajo tudi o igralcih, katerim pogodbe potečejo 30. junija. Odhodi teh igralcev bi različno negativno vplivalo na posamezen klub, zato se zopet v tej situaciji postavi vprašanje pravičnosti. A najverjetneje bosta FIFA in UEFA prišli do zaključka, da se le-te pogodbe podaljšajo do uradnega zaključka tekmovanj, čeprav so nekatere lige že zaključile svoja ligaška tekmovanja, naprimer francoska in nizozemska liga. Po poročanju angleških medijev, naj bi bila velika večina klubov za izvedbo takšnega zaključka sezone, a le v primeru, da se razveljavi izpad iz lige.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]