FOKUS OSTALE NOVICE OSTALI KLUBI

Bo Cardiff plačal kupnino za preminulega Salo?

Bil je januar letošnjega leta, ko je svet pretresla tragična smrtna nesreča Emiliana Sale. Argentinski nogometaš bi moral postati velika okrepitev Cardiffa. Zavrnil je bogatejšo ponudbo s Kitajske, zato da bi lahko zaigral v Premier ligi, a ta želja se mu ni nikoli uresničila.


Po podpisu pogodbe na Otoku se je Sala za kratek čas vrnil v francoski Nantes, kjer se je poslovil od bivših soigralcev in pobral osebne stvari pred načrtovano dokončno selitvijo v Wales. Med zasebnim poletom nazaj na Otok sta v letalski nesreči on in pilot letala David Ibbotson izgubila življenje v Rokavskem prelivu. Javnost je bila v šoku, Argentinec bi po sijajni polovici sezone v Franciji moral zablesteti še v Angliji, toda priložnosti za to ni dočakal.

Minil je čas žalovanja, svet je šel naprej, vodstvo nogometnega kluba Cardiff City pa je začelo z umazano sodno bitko. Sala bi moral biti njihova najdražja okrepitev, a po njegovi smrti odškodnine ne želijo plačati. Četudi je Argentinec pogodbo že podpisal in uradno bil njihov nogometaš.

Nantes se je čakajoč na odškodnino obrnil na Fifo. Slednja je pred nekaj dnevi odločila, da mora Cardiff plačati obljubljenih 17 milijonov evrov odškodnine. Tudi to pa ni prepričalo vodstva kluba, ki se bo pritožilo še na mednarodno športno razsodišče v Lozani. Ob žalovanju za Salo so zelo radi poudarjali, kako je Emiliano “eden izmed nas”. A očitno ne, ko pride v igro denar. Nad obnašanjem vodilnih so zelo razočarani tudi navijači Cardiff Cityja.

Naj počiva v miru. (Vir slike: BBC)
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]