ARSENAL OSTALE NOVICE

Navijači Vitorie Guimaraes UEFI sporočili: Ubijate nogomet!

V skupini F Evropske lige so poleg londonskega Arsenala še Vitoria Guimaraes, Eintracht iz Frankfurta in Standard Liege. Topničarji so včeraj Belgijce ugnali s 4:0, na Portugalskem pa so bili Nemci boljši z 1:0. Na tej tekmi je veliko pozornosti poželo tudi dogajanje na tribunah. 


Portugalski navijači so pred tekmo pripravili veliko koreografijo, na kateri je pisalo ‘Under fans skills, football is better’, dodatno pa so bile izpostavlejene črke, ki so tvorile napis ‘UEFA kills football’ ali v prevodu ‘UEFA ubija nogomet’.

Koreografija navijačev Vitorie. Vir: Twitter

In kaj je bil razlog za takšno sporočilo? Domači navijači White Angels so protestirali proti zelo nenavadnemu delegiranju naslednjih dveh domačih tekem. Vitoria se bo namreč s Standardom in Arsenalom pomerila že v sredo, in ne v četrtek, kot je to navada v Evropski ligi. Zelo nenavaden je tudi čas tekme s topničarji, ta bo po lokalni uri na sporedu že ob 15.50 (16.50 po slovenskem času).

UEFA se je za to potezo odločila po posvetovanju s portugalskimi varnostnimi organi. Sedmega novembra, ko bi prvotno morala biti odigrana tekma Vitoria – Arsenal, namreč v Bragi gostuje turški Bešiktaš. Guimaraes je od Brage oddaljen le 20 minut vožnje, varnostno tveganje pa bi bilo ob turških in angleških navijačih po mnenju UEFE previsoko.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
JB