OSTALE NOVICE

Pregled 5. kroga Premier lige

V tokratnem pregledu kroga si lahko preberete ključne poudarke minulega vikenda.


1

DOBER NOGOMET JE IGRA DOBRIH PODAJ

Jürgen Klopp se je po remiju in novem razočaranju obregnil ob zadetek Burnleya: “Nismo bili izigrani, samo ena dolga žoga, ” in namignil na stari angleški stil dolgih podaj. Bogata izjava, glede na to, da je preroško kombinatorni Liverpool tri minute kasneje zadel prav tako z bolj direktnim pristopom. Gostujoči trener Sean Dyche je sicer priznal, da so poizkušali izkoristiti ranljivost Alexandra-Arnolda v zračnih dvobojih. A posploševati, da je Burnley enostavno klasična obrambna ekipa dolgih žog, bi bilo napačno.

vir: PRESS ASSOSIATED
vir: PRESS ASSOSIATED

Gostujoči trener se je po tekmi odzval na kritike tudi s citiranjem Boba Paisleya in s tem pojasnil, da se ne gre za kratke ali dolge žoge, pač pa za dobre žoge. “Prepustili smo jim posest in pobudo (71% posest žoge, 35 strelov), a statistika je varljiva. Liverpoola nismo pustili do naših vrat, tako so morali veliko poizkušati z večje razdalje, kar se je izkazalo za neučinkovito.” Bob Paisley je kot manager Liverpoola podal famozno izjavo: “Jezi me, da smo označeni kot ekipa dolgih žog. Vsakič, ko vodimo s 3:0, držimo žogo v posesti in igramo igro kratkih podaj.” S tem je meril, da cilj upravičuje sredstva.

Kdo je Bob Paisley, se sprašujete?

Paisley je legenda Liverpoola, ki je kot igralec in trener v klubu preživel skoraj 50 let. Leta 1974 je prevzel vajeti in kot glavni trener prvega moštva v devetih letih osvojil dvajset lovorik, vključno s tremi naslovi evropskega prvaka. Žal je po hudi bolezni leta 1996 preminil.

vir: AZ QUOTES
vir: AZ QUOTES

WENGER, BI NA POLČASU MENJAL RONALDA?

Lacazette je bil na začetku sezone sicer vpleten skoraj na vsaki tekmi, a do njega ne kažejo odnosa, kot bi si ga zvezda najvišjega kova zaslužila. Če to ni, zakaj so potem zanj odšteli toliko denarja? Bivši napadalec Chelseaja, Tony Cascarino je za The Times povedal: “Alex je gotovo izjemen igralec, a Wenger mora biti previden, kako z njim ravna. Konstantne menjave imajo velik vpliv na napadalčevo samozavest. ” Tokrat je bil zamenjan že v 66. minuti, ko ga je nadomestil Alexis Sanchez. Prav tako je bil zamenjal na tekmah proti Bournemouthu in Stoku, proti Liverpoolu pa sploh ni stopil na zelenico in si je moral tekmo ogledati s klopi za rezervne igralce. Edina možna razlaga je, da ga 67-letni strokovnjak sploh ne dojema kot zvezdnika kljub zvezdniškemu znesku. Wenger je že večkrat pojasnil njegov pogled, da je vsak igralec v ekipi enakovreden. 26-letni Francoz je sezono začel solidno, a Wenger mu mora izkazati večje zaupanje. Thierry Henry verjetno ne bi bil zamenjan pri izidu 0-0.

CHICHARITO POSTAL PROBLEM?

vir: Univision
vir: Univision

Pozitivno? Dve zaporedni tekmi brez prejetega zadetka. A vse to zasenči brezidejni napad. Ob vrnitvi Andyja Carrolla se je moral priljubljeni Mehičan preseliti na krilni položaj, kjer pa njegove kakovosti ne pridejo do izraza. Pokazal je veliko želje, teka in borbe, a prikrajšan je za pozicijo, kjer je najbolj kvaliteten. Čakanje na vratnici, napad predložka z boka in čakanje na napake vratarjev po strelu soigralca. Brez tega je Hernandez roko na srce povsem povprečen igralec. Ne bi bilo smiselneje na tej poziciji igrati pravega krilnega napadalca?

Prav to pozicijo je prej zasedel Dimitri Payet, ki pa je drugačen tip igralca kot Chicharito. V sedanji formaciji 3-4-3 napadni potencial zagotovo ni izkoriščen v celoti, v formaciji 4-4-2 pa bi bila izpostavljena obramba. Velika dilema za hrvaškega trenerja, torej. “Skoraj nemogoče je najti idealni poziciji za oba napadalca v trenutni formaciji. A vsak trener si želi imeti na terenu svoje najboljše igralce. Trenutno se Javier žrtvuje za dobro ekipe, o tem sva se tudi pogovorila. Kako bo naprej, pa bomo videli, ” je pristavil Bilić.

PEPOV POPOLNI TEDEN

Tri tekme in tri zmage. Petnajst danih in nič prejetih zadetkov. Komentar ni potreben.

Pep Guardiola je izpostavil po njegovem mnenju glavni razlog za dobro formo. “Bočni branilci Danilo, Walker in Mendy posedujejo ogromne tekaške sposobnosti, posledično lahko raztegnemo nasprotnikovo formacijo in tako odpremo prostor za igro kratkih podaj na sredini igrišča, kar nam daje stabilnost in kontinuiteto v igri. Brez teh nakupov bi bilo implementiranje naše taktike precej težje.”

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
Rok