OSTALE NOVICE

Pregled 4. kroga angleške lige

vir: whatsthescore.com
vir: whatsthescore.com

ČE JE ROY HODGSON ODGOVOR, KAJ ZA VRAGA JE POTEM VPRAŠANJE


Frank de Boer je postavil neslavni rekord, po le štirih tekmah je namreč zapustil mesto glavnega trenerja pri Crystal Palacu. Zagotovo mora Nizozemec prevzeti del odgovornosti na svoja pleča, tudi v prejšnji službi pri milanskem Interju je epizodo zaključil po treh mesecih. A to je lastnik Londončanov dobro vedel. Dolgoročni plan za revolucijo kluba se je, tako kot se pogosto zgodi, hitro sesul v prah in spremenil v plan za stabilnost. Lastnik kluba je razložil svoj pogled na nogomet: “Posest brez namena mi ne pomeni nič. V Angliji je potrebno navijačem postreči z razburljivo predstavo, saj to počnemo zaradi njih. ” Vprašanje je le, kako je našel trenerja s tako nasprotujočo se filozofijo. Roy Hodgson je mogoče kratkotrajna rešitev, a Crystal Palace je storil en korak naprej in dva nazaj.

vir: 101 Great Goals
vir: 101 Great Goals

JOSE MOURINHO – „SLAB PORAŽENEC“

Manchester United proti Stoke Cityju ni zmagal že štiri leta, tudi tokrat pa niso pokazali dovolj za zmago. A Jose Mourinho, ki domačemu strategu Marku Hughesu po koncu tekme ni želel seči v roko, je stvari videl drugače. „Samo ena ekipa je želela zmagati. Za osvojitev točke se je nasprotnik dobro branil.” A bolj se Portugalec ne bi mogel motiti. Po videnem zagotovo ne moremo reči, da je katerakoli ekipa jasno zaslužila zmago. Jose je za nameček okrivil reprezentančni premor, na zadnje pa potarnal, da mu je za zmago manjkal Fellaini. Kar precej popolnoma različnih izgovorov. No, ogledali smo si lahko zanimivo tekmo, ki se je razpletla po našem mnenju dokaj pravično.

ORKAN KANE OPUSTOŠIL GOODISON PARK

Na tekmi proti Tottenhamu je začelo kar 10 nakupov Ronalda Koemana, v celotni tekmi pa so zmogli zgolj en poskus na vrata Llorisa. Prejšnji teden proti Chelseaju niso zmogli niti tega. Lanski izgovori o zgrešenih nakupih preteklih let niso več aplikabilni. Navijači na strani Koemana zagovarjajo dejstvo, da nakupi potrebujejo čas, a res ni videti, da bi ekipa imela jasen cilj in namen. Sandro Ramirez, osrednji napadalec, ki naj bi imel letos glavno vlogo, je moral igrišče zapustiti že po prvem polčasu. Dokler v ekipi ni bilo napadalnih vezistov, je še nekako šlo. Kljub težavam v napadu so prikazovali neprebojno obrambo, sedaj pa igra nima ne glave ne repa. Ronald Koeman je že v februarju vedel, da Lukaku zapušča Everton. A ne gre se zato, da bi bil trener nesposoben poiskati zamenjave. Zaupati napad napadalcu španske mlade reprezentance, ki na minulem evropskem prvenstvu sploh ni zatresel mreže, je skoraj nepredstavljivo. To je že uvidel tudi sam, a sedaj je prepozno.

SMO RES PRIČA STAGNACIJI ALI VARLJIVI STATISTIKI?

Ta teden smo lahko zasledili primerjavo z Brendanom Rodgersom, ki ni prav nič v ponos Jürgenu Kloppu. Seveda se različnih sezon ne da direktno primerjati, a številka je postala statistično že dokaj relevantna. Tokrat ne problematiziramo samega trenerja, pač pa upravo kluba. Seveda, fokus je bil ta teden zopet usmerjen na slabo predstavo branilcev. A poglejmo postavitev Chelseaja proti Leicester Cityju. Trije osrednji branilci, pred njimi pa trije vezisti, kjer sta predstavljala Kante in Bakayoko direktno protekcijo zadnji liniji. Tudi če se Klopp postavi na glavo, Liverpool take kvalitete enostavno ne poseduje. To se kaže skozi celotno ekipo. Ragnar Klavan pač ni bil prvi na listi osrednjih branilcev, prav tako ne Salah v napadu. A Klopp dobro ve, da Neymarja in Bala pač ne bo v mesto Beatlov in se trudi po svojih močeh. Zagotovo bi ekipa izgledala popolnoma drugače ob nakupih Van Dijka in Keitaja že v tem prestopnem roku, tukaj ni nobenega dvoma.

Brendan Rodgers je imel ob spodletelem naskoku na naslov tisto sezono precej sreče s Suarezom, po odhodu le tega pa je tudi sam moral zapustiti Liverpool. Upamo le lahko, da ne bo na koncu tudi Nemec grešni kozel za napake uprave kluba.

2
vir: Sky Sports

EKIPNI DUH NE POTREBUJE DRAGIH OKREPITEV

Brighton je preživel zadnji teden prestopnega roka v obupnem iskanju prepotrebnih okrepitev, a sta nakupa Andoneja in Vincenta Janssena padla v vodo. Po zaključku prestopnega roka pa je namesto stokanja trener Chris Hughton z ekipo opravil resen pogovor in preložil odgovornost za obstanek v prvi sezoni na obstoječi kader. Igralci so se odzvali in popolnoma deklasirali West Bromwich.

Rafael Benitez zaradi okrevanja po operaciji ni bil prisoten na Liberty stadionu, a je zagotovo moral biti navdušen z razpletom tekme v gosteh pri Swanseaju. Borbena, ekipna predstava je tokrat presegla individualno kvaliteto. A vseeno, Mikel Merino, posojen s strani Dortmunda in napadalec Joselu sta se pokazala kot kvalitetni okrepitvi. Srake zagotovo nimajo izvenserijske ekipe. A glede na prikazano, lahko nadaljevanje sezone pričakajo precej mirno.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
Rok