OSTALE NOVICE

Pred začetkom Lige Prvakov: kaj pravijo stavnice?

Premier League se lahko letos pohvali s kar petimi predstavniki med evropsko elito. Liverpool je kot četrta ekipa dobil dodatne kvalifikacije z nemškim Hoffenheimom, dodatno vstopnico pa si je z zmago v Ligi Europa lani pridobil še Manchester United.


vir: Daily Star
vir: Daily Star

Rdeči vragi bodo v skupini A moči merili z Baslom, Benfico in moskovskim CSKA-jem. Na stavnicah kotirajo najvišje, stavna hiša Bwin za vložek 10 € ponuja 14,6 €. Če bi stavili, da se United prebije v izločilni del Lige Prvakov, pa bi za vloženih 100 € prejeli le 108 €. Vse to priča temu, da je četa Joseja Moruinha v svoji skupini izrazit favorit.

V zelo zahtevni skupini C se bo z Atleticom iz Madrida, rimsko Romo in novincem v Ligi Prvakov Karabagom pomeril londonski Chelsea. Stavnice za prvo mesto v skupini napovedujejo srdit boj med Bluesi in Colchonerosi, kvote na omenjeni ekipi se na stavnicah razlikujejo, večina le-teh pa rahlo prednost daje Chelseaju.

Slovenska javnost bo največ pozornosti zagotovo namenjala bojem v skupini E, kjer za slovenske ljubitelje Premier League nastopata dva sila zanimiva kluba. To sta Liverpool z Anfielda in pa seveda naš Maribor. Poleg njiju bosta napredovanje iskala še Spartak iz Moskve in pa Sevilla. Favorit za vrh skupine je Liverpool, kvota na zmago Redsov varira okoli 1.5, medtem ko bi za vsak vloženi evro na zmago Maribora svoj vložek kar popetdeseterili. Za napredovanje Liverpoola bi prejeli le malce več kot za napredovanje Uniteda (100 vloženih € nam prinaša 110 €), kvota, da to uspe štajerskemu predstavniku, pa je visokih 9.

Jutri bo poleg Liverpoola svojo avanturo na evropski sceni začel tudi Manchester City. V skupini F velja za čistega favorita, pomeril pa se bo s Feyenoordom, Napolijem in Šahtarjem iz Donecka. Če bi meščani pokorili konkurenco, bi za stavo 10 € prejeli slabih 16 €.

Najmanj sreče z žrebom je letos imel Tottenham, ki bo na Wembleyju gostil lanske prvake iz Madrida, Borussio Dortmund in nikozijski APOEL. Stavnice Spursom za napredovanje pripisujejo identično možnosti kot rumenim iz Dortmunda. V vlogo velikega favorita pa jasno postavljajo Real Madrid.

vir: Zimbio
vir: Zimbio

Kdo je favorit za končno zmago? Največ možnosti za to ima po napovedih stavnih hiš Real Madrid, sledita mu PSG in Barcelona. Od premierligašev najvišje kotirata City in United, sledi pa jima Chelsea. Kvota na zmago enega od klubov iz Manchestra znaša 11, medtem ko je na londonske modre malce višjih 14. Za vsak vloženi evro na zmago Liverpoola bi jih nazaj prejeli 22, najmanj možnosti za končni uspeh pa ima Tottenham. Kvota na Harryja Kana in druščino znaša 33. Če čakate na morebitni čudež in bi radi obogateli, stavite na Maribor. Kvota na četo Darka Milaniča namreč znaša neverjetnih 2000!

Komu bo pripadla nagrada za najboljšega strelca? Favorit je znova Ronaldo. Od igralcev, ki si kruh služijo na Otoku, pa stavnice največ možnosti pripisujejo Romeluju Lukakuju in Sergiu Agueru (kvota 16). 33-kratni zaslužek pa se vam obeta, če stavite, da bo zlata kopačka romala v roke bodisi Harryja Kana bodisi Alvara Morate.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
JB