CHAMPIONSHIP

Pregled 6. kroga Championshipa

Minuli vikend je padel zastor pod šesti odigran krog v drugi angleški ligi. Tekme si sledijo v silovitem tempu, naslednji kolo se začenja že danes, a ne prehitevajmo.


Za začetek naj poudarimo dva najvišja izzida, padli sta namreč kar dve petardi. Prvo je Derby County “podaril” Hull Cityju. Na Elland Roadu pa je pustošil orkan imenovan Leeds United, ki je doma pet zadetkov zabil Burton Albionu.

Kakšno je stanje na vrhu? Cardiff City je le remiziral na gostovanju pri Fulhamu, a kljub temu ostaja prvi s 16 točkami. Sledita mu Leeds s 14 in Wolverhampton s 13 točkami. Prvo in osmo ekipo (QPR) pa loči pičlih šest točk.

Na dnu se nam prav tako obeta srdit boj za mesta, ki prinašajo obstanek. Zaenkrat najslabše kaže Boltonu, ki je z dvema točkama še brez zmage in je v soboto doživel lekcijo nogometa s strani Middlesbroughja, bilo je 0:3. Brez zmage, a s točko več, pa je na predzadnjem mestu Brentford. V coni izpada se trenutno nahaja tudi že prej omenjeni malček med drugoligaši Burton Albion.

Kako izenačeno in zahtevno tekmovanje je Championship pa zgovorono pričajo tudi pozicije lanskih premierligašev. Middlesbrough je sicer z desetimi točkami na šestem mestu, a velja omeniti, da ima 12. Nottingham Forest le eno manj. Hull City je 14., najbolj pa je svoje navijače zaenkrat razočaral Sunderland. Črne mačke imajo le pet točk in so trenutno dvajsete.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”57″ override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”380″ thumbnail_height=”240″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails”]

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
JB