OSTALE NOVICE

Elšnik med člane; Struna s Pirlom in Villo!

S septembrom se na naš portal vrača tedenska rubrika o slovenskih nogometaših, ki igrajo na Otoku. Za vas jih bomo spremljali vse do konca sezone, uvodni ediciji pa smo dodali še kratek povzetek prestopnega roka.


V njem sta naš »spekter« zapustila dva »legionarja«. Andraž Struna je unovčil dobre igre v škotskem prvenstvu ter se preselil čez lužo, tam si pri New York Cityju deli garderobo tudi z legendama Davidom Villo in Andreom Pirlom, trener pa je dolgoletni nogometaš Arsenala Patrick Vieira. Haris Vučkić pa je po devetletnem stažu v Newcastlu nov izziv našel pri nizozemskem Twenteju.

Poleg njiju je klub zamenjal še Timi Max Elšnik, a le začasno. Avgusta je še odigral štiri tekme za mlado ekipo Derby Countyja, nato se je odpravil v Swindon, kjer ga čaka sezona med člani v League Two. Veseli nas, da si je takoj priboril mesto v ekipi ter v celoti odigral vse tri tekme po prihodu. Dve so izgubili, na eni pa visoko zmagali.

vir: twitter
vir: https://www.swanseacity.com/

V Derbyju je ostal njegov štajerski kolega Sven Karič Šoštaršič, ki se še bori za mesto v začetni enajsterici mladincev. Prvič ga je dočakal v ponedeljek na ligaški tekmi proti vrstnikom Swanseaja, igrišče je zapustil v 77. minuti.

Na nasprotni strani mu je, zanimivo, stal tudi Wilfried Bony, ki je se izkazal z enim golom ob zmagi s 5:2. Z zvezdnikom »Labodov« je prvih 36 minut odigral tudi Matic Paljk. 19-letnik, ki je lani nosil dres Kopra v prvi slovenski ligi, je v Walesu še na preizkušnji. Vsi si želimo, da mu uspe veliki met s podpisom pogodbe na Otoku.

Na tej slovensko obarvani tekmi je prvič na klopi U23 ekipe »Labodov« obsedel Gregor Zabret, med vratnici je namreč stopil Kristoffer Nordfeldt, rezervni vratar članske zasedbe, v katero se 22-letnemu Domžalčanu poleti ni uspelo prebiti. Pred tem je Zabret branil na treh prvenstvenih in eni pokalni tekmi mlade zasedbe ter žogo devetkrat pobral iz svoje mreže. Enkrat tudi zaradi Dannyja Ingsa, ki je ob vračanju po poškodbi dobil priložnost med mladci Liverpoola.

Jan Novak je pretekli teden zaigral dvakrat. Novomeščan je za B ekipo Brentforda na prijateljski tekmi proti Legii iz Varšave vstopil v zaključku tekme, slabe pol ure pa je odigral tudi proti U23 zasedbi QPR-ja.

Na Otoku si kruh služi še Jon Gorenc Stankovič, ki okreva po poškodbi. Po napovedih bi ga lahko že pred novim letom videli na premierligaških zelenicah, kjer gre njegovemu Huddersfield Townu presenetljivo dobro.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]